Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zoete aardappelenteler uit North Carolina krijgt nationale erkenning

Aan het eind van het jaarlijkse evenement van de Sweet Potato Council in Wilmington, NC, werd hun hoogste erkenning postuum toegekend aan de lokale zakenman D. Stewart Precythe. Elk jaar kiest de Sweet Potato Council in de VS ťťn van de leden met een goede reputatie die zich met grote inzet, een onbaatzuchtige toewijding en een goede service erkentelijk heeft gemaakt voor de zoete aardappelensector.


Lynwood, Charlotte, Diane en Jerome Vick

Stewart Precythe
Als kind begon Stewart Precythe, voormalig directeur en CEO van Southern Produce uit Faison, North Carolina, samen met zijn vader, Harold, aan de inmiddels gesloten Faison Fruit & Vegetable Exchange. Het was daar dat Stewart het vak leerde, van onder af aan. Hij deed labels op de manden van telers, laadde vrachtwagens uit en controleerde de hoeveelheden die door de telers aan het bedrijf werden verkocht. Die mensen kwamen uit alle lagen van de bevolking en Precythe leerde van hen allemaal. Voor hem was alles een studie op het gebied van groenten en fruit.


Kelly en Stewart Precythe

In 1986 zei een inkoper van de overheid tegen Stewart dat het fijn zou zijn als de regering zoete aardappelen kon sturen naar de soldatenkantines in Europa voor Thanksgiving en Kerst. Wetend dat dit eerder was geprobeerd, maar dat toen de timing niet klopte, ging Precythe er toch voor. Dat jaar verscheepte Southern Produce ťťn van de eerste succesvolle zoete aardappelen-zendingen naar Duitsland. Precythe heeft de weg geŽffend voor de Amerikaanse zoete aardappelen export naar Europa, dat nu ook gewone retailers en voedselaanbieders omvat.

Hoewel hij op jonge leeftijd van sportvissen en jagen hield, beschouwde hij zijn werk als een hobby en vond hij het leuk om te reizen en zijn klanten te ontmoeten.

Voor meer informatie:
Brooke Britt
Southern Produce Distributors, Inc.
Tel: +1 (910) 267-0011

Publicatiedatum: 31-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: