Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zal CETA de export van Canadese kersen naar de EU verhogen?

Canadese kersen hebben een unieke aanvoerperiode. "We staan bekend om late kersen, omdat onze productie in augustus piekt," zegt Andre Bailey van Global Fruit. "Hoewel Europa een belangrijke markt is voor Canadese kersen, lag onze focus de afgelopen jaren meer op AziŽ. "In twee van de laatste vier jaar had Europa later fruit dan wij, waardoor onze exportkansen aanzienlijk kleiner werden. Eerlijk gezegd zijn er veel goede kersen op de EU-markt en onze export zal altijd afhangen van de timing van de EU-oogst."
 
Nieuwe kansen
De nieuwe handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA) biedt echter meer mogelijkheden voor export naar Europa. Het maakt Canadese kersen ook rendabeler. De overeenkomst biedt toegang tot nieuwe regio's, zoals ScandinaviŽ.

Het belang van de Europese markt wordt aangegeven door het feit dat Global Fruit een verkoper heeft aangenomen, specifiek voor Europa. Marja Albers is hiermee recentelijk gestart vanuit het kantoor in Creston, British Columbia. Ze is verantwoordelijk voor de groei van de Global Fruit kersenhandel in Europa. Voor de export naar de EU is Global Fruit van oudsher het meest gericht op Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. "We zijn blij om ook naar nieuwe landen en regio's te exporteren. Daaronder vallen Portugal, Turkije, ScandinaviŽ en Oost-Europa. We zullen kunnen bijdragen aan het verlengen van het Oost-Europese seizoen."


Marja Albers, verantwoordelijk voor de kersenverkoop van Global Fruit naar Europa

Hoewel de oogst van Canadese kersen nog ver weg is, is Bailey blij met wat hij ziet in de fruitboomgaarden. "We hebben de gewasbelasting van de bomen verminderd en hopen dat dat dit jaar tot grotere kersen leidt," zei hij. "Bovendien hebben we een aanzienlijk aantal jonge boomgaarden die nu tot wasdom zijn gekomen." Global Fruit zal dit jaar voor het eerst Rainier Blush-kersen gaan telen en is verheugd om deze aan afnemers van over de hele wereld aan te kunnen bieden.Fruit Logistica Berlijn
Voor het eerst in haar bestaan zal Global Fruit aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn. Kom vooral langs bij stand C-06 in hal 26 om het team van Global Fruit te ontmoeten.

Voor meer informatie:
Andre Bailey
Global Fruit
Tel: (+1) 250-428-2320

Publicatiedatum: 30-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: