Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexico kan de vraag naar kokosnoten net bijhouden

De aanvoer van kokosnoten ziet er goed uit met Mexico dat over iets meer dan een maand de winteroogst zal beëindigen.

"We hebben onze eigen 400 hectare kokosnoten in Mexico en in de winter hebben we een hoge productie," aldus Mayra Romero van Fresco Produce LLC uit McAllen, Texas. "We hebben genoeg voorraad van oktober tot maart. Voor ons is het dan hoogseizoen. En na Pasen is de vraag hoger in de zomer, maar we hebben een lagere productie."

Dat zorgt voor extra druk die de laatste vijf jaar al een flinke sprong in de afzet zag. "Zes jaar geleden was het voor ons een uitdaging om de kokosnoten af te zetten. We hebben in die tijd een toenemende belangstelling voor kokosnoten zien ontstaan, zelfs in de winter," zegt Romero. "Maar terwijl we nu genoeg kokosnoten hebben, hebben we nog steeds geen overschot."Meer kokosnootbedrijven
Romero ziet hoe steeds meer bedrijven proberen kokosnoten op de Amerikaanse markt te brengen. "Nu deze nieuwe generatie de kokosnoot beter leert kennen, komen er meer bedrijven op de Amerikaanse markt. Maar zelfs met meer pakstations is er geen overschot aan kokosnoten vanwege de toenemende consumptie. We verkopen vijf tot tien keer meer kokosnoten dan tien jaar geleden."

Daarnaast dragen ook andere bedrijven die bewerkte kokosnootproducten hebben (zoals kokoswater, -olie, -melk, kopra, enzovoort) bij tot stijgende prijzen.

Toch is de prijs slechts stapsgewijs gestegen. "We hebben een vaste prijs in de winter en in de zomer. De prijs van kokosnoten is stabieler dan bij andere producten," zegt Romero. "Maar vorig jaar zijn we een paar dollar in prijs gestegen."

Effect van koud weer
Tegen het einde van februari zal de productie van kokosnoten in de winter aanzienlijk vertragen. En Romero gelooft dat recente weersomstandigheden -waaronder de koude periodes over het hele continent- mogelijk toekomstige oogsten zullen beïnvloeden. "We verwachten dat door het weer de export van kokosnoten per land beïnvloed zal worden, maar daarnaast kunnen ze mogelijk ook kleinere kokosnoten krijgen, zoals je ziet in maart en in de zomer. Een en ander zal langzamer groeien vanwege het koude weer," zegt Romero.

Voor meer informatie:
Mayra Romero
Fresco Produce LLC
Tel: (+1) 956-720-0917
mayra@fresco-produce.com
www.frescar.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018