Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Roberto Aschenberger, Aschenberger Information Services, Brazilië

"De juiste informatie helpt bij het vooraf plannen van de verkoop"

"We leveren wekelijks rapporten met exportinformatie over verschillende soorten fruit, zoals mango's, druiven, papaja's, bananen, limes en meloenen. De focus ligt op Europa, want dat is de bestemming waar de meeste Braziliaanse exportproducten heen gaan. Het gaat meestal om zendingen over zee, maar in het geval van mango's en papaja's nemen we ook de luchtvrachten mee. Onze grootste zorg is tijdige kwaliteitsinformatie," zegt Roberto Aschenberger van Aschenberger Information Services.

Klik hier om de afbeelding te bekijken

De gegevens worden gebruikt als een extra beheerstool door iedereen die zich bezighoudt met de internationale markt, zoals in exporteurs, vervoerders, importeurs, expediteurs en distributeurs. "De rapporten worden wekelijks bijgewerkt met de informatie van de vorige week. We hebben bepaalde landen toegevoegd voor specifiek fruit. Bijvoorbeeld: in de limesapporten vermelden we de Mexicaanse data. In het geval van mango's hebben we data uit Ecuador en Peru. Dit helpt om een completer beeld van de markt te geven, vooral voor importeurs en ook voor exporteurs in alle betrokken landen," vervolgt Roberto.


Inschrijving
Hij legt uit dat bedrijven die geïnteresseerd zijn in het ontvangen van de wekelijkse rapporten, zich abonneren op het programma. "Het systeem is in het Engels, maar de informatie is ook beschikbaar in het Spaans en Portugees. Tijdens de inschrijving kiezen we de juiste taal. Toch bestaat de informatie voornamelijk uit cijfers, statistieken en grafieken. Bijvoorbeeld welke hoeveelheid Braziliaanse limes is geëxporteerd naar de haven van Rotterdam."

Gebruikers betalen een jaarlijkse vergoeding om de wekelijkse rapporten over een bepaald product te ontvangen. "Abonnementen worden gesloten bij ondertekening van het contract. We bieden een proefperiode van 15 dagen, zodat bedrijven kunnen kijken of de rapporten aan hun behoeften voldoen."


Klik hier om de afbeelding te bekijken

Roberto: "We leveren nu al 11 jaar informatie aan deze markt. Voor de toekomst zijn we geïnteresseerd in het produceren van nieuwe fruitverslagen, niet alleen uit Brazilië, maar ook uit andere landen. Wat we nodig hebben, is om marktbehoeften te identificeren waarvoor we nieuwe producten en informatiebronnen kunnen ontwikkelen. Zouden het avocado's zijn? Uit welke landen dan? Feedback vanuit de markt zouden we zeer waarderen."

Voor meer informatie:
Roberto Aschenberger
Aschenberger Information Services
Brazilië
T: +55 71 99606-2007
E: info@aschenberger.com.br
S: roberto.aschenberger

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018