Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

''Gedroogd op een lage temperatuur''

Extra knapperige gedroogde groenten- en fruitsnacks

Er wordt binnenkort een nieuw product op de markt gebracht in het segment van gezonde en gemakkelijke snacks. Het gaat om extra knapperige ananas, appel en paprikasnacks zonder toegevoegde suiker en conserveermiddelen. Ze zijn niet gevriesdroogd of gefrituurd, waardoor er ook geen vet aan toegevoegd is.

De productlijn buenOH! is ontstaan uit een samenwerking van het bedrijf uit Almería Unica Fresh en Wild Pilot. ''Op de markt is niets vergelijkbaars te vinden'', bevestigt Diego Calderón, marketingdirecteur en verantwoordelijk voor de verkoop van de lijn. ''Gewoonlijk bevat gedroogd fruit ongeveer 10% vocht en heeft een zachte en kleverige textuur. Als het fruit knapperig is, dan is het meestal gevriesdroogd of gedroogd onder hoge temperaturen. Hierdoor verliest het product zijn voedingseigenschappen. Wij hebben een nieuw product ontwikkeld met ongeveer 3% vocht. Voor de knapperige textuur drogen we het fruit en de groenten op een lage temperatuur. Zo behoudt het product zijn gunstige eigenschappen. Door een exclusief textuurproces is ons gedroogd fruit een jaar houdbaar.''

In augustus 2017 heeft de stichting Tecnova een zintuiglijk onderzoek gedaan naar de productlijn. De 97 deelnemers uit 5 landen hebben de verschillen tussen gewoon gedroogd fruit en het product van buenOh! geproefd.''De deelnemers waren verbaasd over de knapperige textuur en de lekkere smaak van vooral de ananas'', zegt Diego Calderón. 

''Consumenten kunnen met ons product snel en gemakkelijk groenten en fruit eten op elk moment van de dag. Ieder zakje bevat 15 gram gedroogd fruit, wat hetzelfde verzadigende effect heeft als 150 gram vers fruit. Het is ideaal om mee te nemen naar school, kantoor of iedere willekeurige andere plek.''Het product wordt verkocht via retailers en speciaalzaken in Spanje, Europa, Azië en Noord-Amerika. Het fruit wordt exclusief door Unica Fresh verkocht.

Unica Fresh zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn op 7,8 en 9 februari 2018. U kunt hen vinden in hal 18, bij stand A-05. 

Voor meer informatie, dcalderon@unicafresh.es of info@unicafresh.es


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018