Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Carrefour reorganiseert hypermarktsegment

Zwitserland: Meer omzet bij Migros door online segment

Brazilië: Carrefour haalt goede resultaten en breidt uit
Nu Brazilië uit een recessie klimt, heeft Carrefour meer omzet behaald. De positieve vooruitzichten hebben de retailgroep aangemoedigd het winkelnetwerk uit te breiden. In het vierde kwartaal behaalde Carrefour een omzet van BRL13,63 miljard (€3,48 miljard), wat een toename was van 5,3%. Over heel 2017 werd een jaaromzet gegenereerd van BRL49,65 miljard (€12,68 miljard)bln (US$4.23bln), oftewel een toename van 7,2%. Vanaf 2014 heeft Carrefour vier opeenvolgende jaren met omzetgroei behaald. In 2014 kwam deze toename neer op 7,6%, terwijl 2015 en 2016 een omzettoename zagen van respectievelijk 8,2% en 10,9%. De vergelijkende winkelomzet nam in 2017 toe met 1,4%.
Bron: retailanalysis.igd.com

Ahold: "Technologie en service belangrijk voor toekomst sector"
De service en de gemiddelde winkelervaring die in een versafdeling van een supermarkt te vinden zijn, zijn een belangrijk punt waarmee supermarkten zich kunnen onderscheiden van Amazon Go. Dat is de mening van Ahold Delhaize-CEO Dick Boer in een interview met CNBC. Amazon heeft met het Amazon Go-concept onlangs in Seattle zijn eerste kassaloze supermarkt geopend. Ahold Delhaize heeft fors geïnvesteerd in technologie die de winkelervaring moeten verbeteren. Het belangrijkste speerpunt voor de formats van de retailgroep blijft echter de eigen versafdeling.
Bron: supermarketnews.com

Rusland: Lenta heeft meer omzet in 2017
De Russische supermarktketen Lenta had op like-for-like-basis in 2017 een omzetgroei van 0,9%. Het laatste kwartaal van het jaar zag de omzet toenemen met 5,2%. De totale jaaromzet steeg met 19,2% tot RUB 365,2 miljard (€5,25 miljard), waarbij 30% van de totale omzet in het laatste kwartaal plaatsvond. De toegenomen omzet kwam voornamelijk doordat er in het vierde kwartaal fors werd uitgebreid. Dit leidde tot een toename in kwartaalomzet van 23,4% tot RUB 112,2 miljard (€1,61 miljard).
Bron: esmmagazine.com

Zwitserland: Meer omzet bij Migros door online segment
Het Zwitserse Migros had in 2017 een stabiele omzetgroei, die voornamelijk werd gestimuleerd door het online segment. De totale omzet steeg met 1% tot CHF 28 miljard (€23,9 miljard). In de thuismarkt nam de omzet met 0,9% toe tot CHF 23,5 miljard (€20,1 miljard). Internationaal gezien nam de omzet echter juist iets af, met 0,1% tot CHF 1,77 miljard (€1,5 miljard). De omzet van de coöperaties nam iets af tot CHF 15,6 miljard (€13,3 miljard), wat te wijten was aan de daling in omzet bij zowel het eigen huismerk als bij de merken Globus, Interio en Office World Group.
Bron: retailanalysis.igd.com

Rusland: X5 overweegt overnames in Bashkortostan
De Russische X5 Retail Group overweegt de overname van honderd winkels in de regio van Bashkortostan. Onder de honderd vestigingen bevinden zich er achtendertig in de stad Ufa. Bij overname worden de winkels mogelijk opgenomen in de Pyaterochka-keten van X5. X5 heeft voor de overnames toestemming gevraagd bij de Russische mededingingsautoriteit en wacht vooralsnog op een beslissing.
Bron: esmmagazine.com

België: Carrefour reorganiseert hypermarktsegment
Carrefour heeft kritisch gekeken naar hoe efficiënt de vierenveertig Belgische hypermarkten van de retailgroep zijn. Drie hypermarkten in Westerlo, Haine-Saint-Pierre en Sint-Kruis worden gerenoveerd tot een supermarktformat. De hypermarkt in Turnhout wordt kleiner, maar behoudt zijn status als hypermarkt. Twee hypermarkten in Genk en Belle-Île worden gesloten. Daarnaast overweegt Carrefour om het hoofdkantoor voor een deel te digitaliseren en wordt er gekeken naar hoe de bedrijfsvoering productiever kan worden gemaakt. De plannen van Carrefour hebben mogelijk gevolgen voor 1.053 medewerkers in hypermarkten en 180 stafleden op het Belgische hoofdkantoor. De 443 supermarkten en 296 buurtwinkels van Carrefour blijven zoals normaal in bedrijf.
Bron: retaildetail.eu

VS: Kroger's biomerk heeft omzet van $2 mld
Kroger's biologische huismerk Simple Truth heeft voor een jaaromzet gezorgd van $2 miljard (€1,61 miljard). Het huismerk ging vijf jaar geleden van start. Volgens onderdirecteur Robert Clark is Simple Truth een merk dat dankzij een voordelige prijs, goede kwaliteit en duidelijke labels het vertrouwen van de consument heeft gewonnen. "Simple Truth is het tweede grootste merk dat we in onze winkels aanbieden. Kroger is er trots op dat de biologische categorie toegankelijker is geworden en tegemoet komt aan de vraag van de consument naar natuurlijke en biologische producten."
Bron: progressivegrocer.com

VS: Albertsons helpt bij testen effectiviteit van online ads
Albertsons gaat met een nieuwe service helpen om andere bedrijven te laten bepalen hoe effectief hun online advertenties zijn. Met de service kunnen bedrijven de impact van hun online promotieacties actief bijhouden en winkelstatistieken met betrekking tot hun merk analyseren. De dienstverlening gaat uit van een platform dat onder de naam Albertsons Performance Media is opgesteld in samenwerking met het bedrijf Quotient Technology. Er zijn nu meer dan zestig bedrijven die van de service gebruik gaan maken. Het initiatief van Albertsons ligt in het verlengde van de retailer om meer werk te maken van het online segment. Eerder nam Albertsons het bedrijf Plated over en ging de retailer een partnerschap met Instacart aan. 
Bron: cnbc.com

VS: Shipt en Target beginnen bezorgdienst in Florida
De online supermarkt Shipt heeft samen met de retailer Target aangekondigd een bezorgdienst in Florida op te zetten. De bezorgdienst levert producten van het assortiment van Target en gaat per 1 februari van start. Shipt levert de bestellingen vanuit bestaande vestigingen van Target in Tampa en Zuid-Florida. Vanaf 8 februari kunnen bij Target bestellingen worden geplaatst in Daytona Beach, Fort Myers, Gainesville, Gulf Shores, Jacksonville, Naples, Sarasota, Orlando, Space Coast, St. Augustine, Tallahassee en Treasure Coast.
Bron: globenewswire.com

VS: Lidl gaat naar New York

Lidl heeft onverwachts plannen om uit te breiden in New York. Het bedrijf dat verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van de Staten Island Mall in New York heeft bevestigd dat Lidl volgend jaar een winkel in de stad wil openen. De locatie zou de eerste zijn in een regionaal winkelcentrum. Eerder gaf Lidl al aan winkels te willen openen in New Jersey en Georgia, waarbij voornamelijk zou worden gefocust op voorsteden en het platteland.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Walmart begint online bezorgdienst in Japan
Walmart gaat samenwerken met het Japanse e-commercebedrijf Rakuten om in Japan een thuisbezorgdienst op te zetten. De nieuwe dienst zal in de tweede helft van 2018 van start gaan. De service krijgt de naam "Rakuten Seiyu Netsuper" en zal de huidige thuisbezorgdienst van Walmart in Japan vervangen. Seiyu GK is de naam van de Japanse tak van Walmart.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018