Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Albanezen eten 33 kilo uien per jaar

In AlbaniŽ is men dol op uien. Het land zou, op LibiŽ na, zelfs de hoogste consumptie ter wereld hebben. Gemiddeld eten Albanezen 33 kilo uien per persoon per jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Albanese teler/exporteur Miron Topciu van L&B Fruits 2006 maar weinig uien naar het buitenland exporteert.

"We ramen de binnenlandse uienproductie op zo'n 60.000 ton hoewel er geen exacte cijfers bekend zijn. De meeste uien worden in het zuidoosten van AlbaniŽ geteeld, waar het klimaat kouder is dan op de rest van de Balkan," legt Miron uit. "Gezien de hoge uienconsumptie in AlbaniŽ zijn de prijzen jaarrond stabiel en laag."

De uienproductie loopt van het begin van de herfst tot halverwege de winter. Er wordt een grote verscheidenheid aan rassen geteeld maar Stuttgart is het meest geteelde ras, gevolgd door rode rassen. 

"Er zijn volop interessante particuliere initiatieven in de regio Korca en ook een aantal dat door de Albanese regering wordt gesteund en die beschikken over enorme koelopslagfaciliteiten waar de uien bewaard worden," aldus Miron. 


Voor meer informatie:
Miron Topciu
L&B Fruits 2006

Tel: +355693320403
Email: miron@arcbf-group.com
www.lbfruits2006.com

Publicatiedatum: 30-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: