Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexicaanse volumes groeien

Krappe aanvoer frambozen in Verenigde Staten

De aanvoer van frambozen verkeert in een overgangsfase. De voorraden in Mexico groeien maar die in CaliforniŽ zijn volledig uitgeput en zullen pas weer in het voorjaar beschikbaar zijn. Er is dus krapte op de markt en verladers wachten nu tot de Mexicaanse volumes verder toenemen.

"De aanvoer van frambozen is momenteel erg beperkt," legt Carolyn Chang van Interfresh uit. "Hoewel in Mexico het seizoen al is gestart, is er nog niet veel product op de markt en dit zal nog tot omstreeks 2 februari zo blijven. Het seizoen in CaliforniŽ is voorbij en het nieuwe seizoen start pas weer in april."Goede weersomstandigheden in Mexicaanse teeltgebieden
Het Mexicaanse seizoen is prima gestart en het goede weer zorgt voor uitstekende volumes. Het recente koele en natte weer heeft geen nadelige gevolgen voor het fruit gehad en Mexicaanse telers verwachten een lichte toename dit seizoen. 

"Tot dusver hebben we het weer mee," vervolgt Chang. "De natte omstandigheden hebben geen schade aan de oogst veroorzaakt omdat de teelt grotendeels in tunnels plaatsvindt. Dit jaar verwachten we grotere volumes uit Mexico omdat het areaal groter is, waaronder dat van enkele grote telers."Markt sterk maar stabiliseert
Gezien de krappe aanvoer is de marktprijs de laatste weken hoger. De situatie stabiliseert zich nu de aanvoer uit Mexico op gang komt. De prijzen zullen nog verder dalen als de volumes groeien. "De prijzen liggen momenteel tussen de Ä14,45 en 16,00," vertelt Chang. 

Bij retailers zullen de frambozen in de gebruikelijke clamshells van 170 of 340 gram in de schappen verschijnen. Chang vertelt dat er ook grotere verpakkingsmaten geÔntroduceerd worden, vooral door de grote budgetketens. "Toch is de vraag naar verpakkingen van 170 en 340 gram nog steeds het sterkst. Er is nu echter ook een verpakking van 907 gram verkrijgbaar," aldus Chang. Voor meer informatie:
Carolyn Chang
Interfresh
Tel: +1 (714) 449-1669

Publicatiedatum: 29-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: