Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

‘Nieuwe drugsroutes in België en Nederland’

Wereldwijd drugs tussen bananen, komkommers en watermeloenen

In Spanje is de hoeveelheid in beslag genomen drugs in 2017 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2016. De autoriteiten namen 32 ton in beslag. In 2016 was dit nog 15 ton.

40% van alle Zuid-Amerikaanse cocaïne die naar Europa werd gesmokkeld en 70% van de Marokkaanse hasj werd onderschept door Spaanse handhavingsinstanties. Volgens euroweeklynews.com beweert de Minister van binnenlandse zaken dat drugssmokkelaars door het succes van de Spaanse politie verplicht waren nieuwe Europese drugsroutes te creëren. Deze zouden door België en Nederland lopen.

Cocaïnebananen
In november werd er in Spanje 5,8 ton cocaïne ontdekt op een containerschip in de haven van Algeciras. Het schip vervoerde bananen. De cocaïne had een straatwaarde van ongeveer €210 miljoen. Marihuana tussen de komkommers
In de Verenigde staten werd 360 kilo marihuana ontdekt in een boot die een lading komkommers vervoerde. Het voorval vond op 17 januari plaats bij de Pharr International Bridge. 

"Ondanks het slechte weer blijven onze beambten resoluut en daadkrachtig optreden. Door deze poging tot drugssmokkel te stoppen dragen wij bij aan een veilige gemeenschap," zei havendirecteur Carlos Rodriguez.


De verpakkingen met daarin 360 kilo marihuana 

Partydrug Thailand
De Thaise politie onderschepte deze week 300 kilo van de partydrug 'ice'. Dit was verstopt in een vrachtwagen die honderden kilo's watermeloenen vervoerde. De wagen werd door de politie gestopt in Nakhon Ratchasima, een stad in het noordoosten van Thailand. De politie stond versteld van de grote hoeveelheid drugs en arresteerde de drie mannen die de landing vervoerden. De drugs waren bestemd voor Maleisië. 


 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018