Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsland: Online supermarkt laat klanten beslissen

Gezonde snacks bij Amerikaanse kassa's

Amazon India begint bezorgdienst vanuit eigen winkels
Amazon breidt de schaal uit waarop zijn thuisbezorgdienst in India werkt. Het bedrijf is begonnen met zeer lokale bezorgdiensten van onder andere verse groente en fruit. De bezorgdiensten worden onder de naam Amazon Now opgezet in eigen vestigingen in Bengaluru, Delhi-NCR, Mumbai en Hyderabad. Amazon Now ging twee jaar geleden van start. Via de dienst worden binnen twee uur tijd producten geleverd van onder andere retailers als BigBazaar en Hypercity.
Bron: yourstory.com

Duitsland: Online supermarkt laat klanten beslissen

De Duitse online supermarkt MyEnso heeft als uniek kenmerk dat bij elke beslissing de consument wordt geraadpleegd. Op deze manier wil het bedrijf een efficiëntere en meer intuïtieve marktplaats creëren, die door dit bedrijfsmodel zich beter op de consument richt. Elk onderdeel van het assortiment van MyEnso moet eerst worden goedgekeurd door de klanten, voordat het product bij de online winkel voor handen is. Mede-oprichter Norbert Hegmann beweert dat de strategie van zijn bedrijf is ontwikkeld voor een maximale focus op de klant.
Bron: tamebay.com

Supermarktvastgoed in trek bij Britse investeerders

Britse investeerders staken in 2017 jaar op jaar twee keer zoveel geld in supermarktgerelateerd vastgoed. Er is meer vertrouwen gekomen in de Britse supermarktsector. Institutionele investeringen namen ten opzichte van 2016 met 123% toe van £216 miljoen tot £482 miljoen (van €247,8 miljoen tot €552,9 miljoen) Volgens de laatste editie van de Colliers International Supermarket Investment Review is er voor £1,42 miljard (€1,63 miljard) in vaste activa van supermarkten gehandeld. Jaar op jaar is dat een toename in volume van 18%.
Bron: everyinvestor.co.uk

Maleisië: Jaya Grocer opent vijf locaties in 2018
De Maleisische buurtwinkelketen Jaya Grocer, dat dit jaar zijn tienjarig jubileum viert, is van plan om in 2018 in de Klang-vallei vijf nieuwe vestigingen te openen. Directeur Daniel Teng heeft aangegeven dat in februari een winkel wordt geopend in Eco Ardence bij Setia Alam. In juni wordt in Kuala Lumpur Eco City (KLEC) bij Bangsar een vestiging geopend. In juli volgt een nieuwe winkel in Empire City Damansara, waarna in september in Kiara 163 bij Mont Kiara en in december in Kuala Lumpur East bij Taman Melati nog nieuwe filialen in bedrijf gaan.
Bron: thestar.com.my

Albert Heijn krijgt meer marktaandeel in 2017
Albert Heijn heeft in Nederland in 2017 met een extra 0,1% iets meer marktaandeel verkregen. Het marktaandeel nam van 35,2% tot 35,3% toe, waarmee voor de supermarktketen een record is behaald. Albert Heijn had ook een toename in het aantal thuisbezorgingen rond de kerst. Er werden toen in een week tijd meer dan 100.000 bestellingen afgeleverd.
Bron: esmmagazine.com

Buurtwinkels en minimarkten in opkomst in Vietnam
Vietnam heeft de snelst groeiende buurtwinkelsector van heel Azië, aldus IGD (Institute of Grocery Distribution). Er zijn in Vietnam op dit moment 800 supermarkten, 150 winkelcentra, 9.000 markten en 2,2 miljoen winkels die vanuit huis worden gerund. Volgens een rapport van A.T. zijn buurtwinkels en minimarkten het snelst groeiende segment van de Vietnamese retailsector. Family Mart heeft 100 vestigingen en wil met 2020 een netwerk in bedrijf hebben van 800 filialen. Het Japanse 7-Eleven is van plan om in drie jaar tijd 100 winkels te openen en in 10 jaar tijd 1.000 winkels.
Source: english.vietnamnet.vn

Australië: discountketen onder curatele
De discountketen NQR Grocery Clearance Stores is onder curatele gesteld. De 18 vestigingen van de keten in Victoria blijven vooralsnog open. Boekhouders van het reorganisatiebedrijf Cor Cordis zijn onlangs aangesteld om de financiële situatie van NQR te onderzoeken. Volgens Bruno Secatore van Cor Cordis is het nog te vroeg om te zeggen wat precies de situatie is met betrekking tot de schulden van de keten. Ook kan er volgens hem niet worden gespeculeerd over de oorzaak van de financiële problemen van de keten.
Bron: dailymail.co.uk

China: Alibaba heeft marktwaarde van $500 miljard
Alibaba Group Holding heeft onlangs een marktwaarde behaald van $500,8 miljard (€405,4miljard). De Chinese e-commercegigant sloot onlangs de dag op de New York Stock Exchange af met een stijging van 1,69% tot een waarde van $195,53 (€158,30) per aandeel. In augustus 2017 werd Alibaba het eerste Aziatische bedrijf die boven een waarde van $400 miljard (€323,8 miljard) uitkwam. Drie maanden later was het echter de concurrent Tencent die als eerste Chinese IT-bedrijf de mijlpaal van $500 miljard haalde.
Bron: technode.com

VS: Gezonde snacks bij kassa's

Sinds het begin van dit jaar is Sherm's Thunderbird Market in Roseburg begonnen met het aanbieden van gezonde snacks bij zijn kassa's. In plaats van het gebruikelijke aanbod aan snoep en chocola, staan er bij twee kassa's uitsluitend gezonde producten als noten, mandarijnen, sinaasappelen, bananen en muesli-repen. Volgens het management van Sherm bevatten deze snacks minder suiker en meer voedingswaarden.
Bron: nrtoday.com

VS: Consumers besparen geld met online boodschappen
Uit het rapport Consumer Connect Q4 2017 van IRi blijkt dat 28% van de Amerikaanse consumenten iin het afgelopen kwartaal online boodschappen heeft gedaan. In het eerste kwartaal van 2016 was dit nog 23%. Consumenten die de enquête van het verslag hebben ingevuld gaven aan dat online boodschappen doen de kans op impulsaankopen vermindert. 51% gaf aan dat er online minder ongeplande aankopen worden gedaan. Een vijfde van de consumenten zei dat het makkelijker is om de boodschappen online te vinden dan in een winkel. Twee vijfde geeft aan op bezorgkosten te besparen door de bestelde boodschappen op locatie af te halen in plaats van thuis te laten bezorgen. Verder is het volgens de consumenten die de enquête hebben ingevuld online makkelijker om kortingsacties tegen te komen en kunnen er makkelijker prijzen met concurrenten worden vergeleken. 55% is van plan om in de loop van het jaar kortingsbonnen van retailers of leveranciers te downloaden.
Bron: fooddive.com

VS: Topvalco mag Marsh-winkels overnemen
Topvalco, Inc., dat als dochteronderneming geheel onder Kroger valt, gaat een aantal lease-contracten voor elf Marsh-supermarkten in het midden en zuiden van Indiana overnemen. De Amerikaanse faillissementsrechtbank van het district Delaware dat over het faillissement van de elf vestigingen gaat heeft toestemming voor de overnames gegeven.
Bron: readthereporter.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018