Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Teler breidt biologische productie uit

Goede Amerikaanse boerenkooloogst, prijzen stijgen

Ondanks de lage temperaturen lijkt de oogst van boerenkool goed te zijn. "De boerenkooloogst is goed," zegt Lois Kim van PPC Farms in Texas. "Het heeft in de afgelopen maanden twee keer gevroren, maar de kou heeft geen nadelige invloed op de gewassen gehad." De boerenkool van PPC Farms komt uit Rio Grande Valley regio in het zuiden van Texas, maar de concurrentie zit in Florida, Georgia, South Carolina en Californië. Hoewel de oogst goed is, zit PPC nog midden in de verandering van conventionele naar biologische boerenkool. "We hebben 50% meer biologische gewassen en 50% minder conventionele gewassen in vergelijking met vorig jaar," vertelt Kim. "Dit komt omdat we nu meer areaal gebruiken voor de biologische teelt en we willen dit blijven uitbreiden in de toekomst." Kwaliteitsverbeteringen
PPC heeft daarnaast ook maatregelen genomen om de kwaliteit van de gewassen te verbeteren in 2018. "De kwaliteit is uitzonderlijk in vergelijking met vorig jaar dankzij verbeterde management en proactieve controles," zegt Kim. Bij deze maatregelen hoorde ook het aannemen van een werknemer die gespecialiseerd is in integrated pest management (IPM) in combinatie met de biologische teelt. "Daarnaast hebben dagelijkse controle en het gelijk ondernemen van actie bij de eerste tekenen van een plaag ook zeker geholpen bij de goede oogst van dit jaar," voegt ze toe. 

Tegelijkertijd zijn de prijzen van boerenkool gestegen door de lage temperaturen aan de Oostkust. Kim: "In het begin van januari zagen we een prijsstijging van 50%. Vorig jaar lagen de prijzen juist erg laag door de zachte winter." 

Kim verwacht dat de prijzen de komende weken nog wel hoog zullen blijven, totdat het weer aan de Oostkust verbetert. "En we verwachten dat onze boerenkool lekker zoet is door de kou," voegt ze toe.

Voor meer informatie:
Lois Kim
PPC Farms
Tel : +1-956-580-2525
loiskim321@gmail.com
www.ppcfarms.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018