Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Quota binnen één dag uitgeput

Polen: Enorme belangstelling voor EU-compensatieregeling appelen

De aanvragen van telers die hun appelen uit de markt willen nemen in ruil voor EU-compensatie hebben de quota binnen één dag uitgeput. De belangstelling was zo groot dat het percentage dat uit de markt werd genomen op €0,09 werd gesteld, wat betekent dat slechts iedere tiende appel voor EU-geld naar het goede doel gaat. 

De Europese Commissie heeft Polen een quotum toegezegd voor het uit de markt nemen van 77.500 ton appelen en peren. Dit fruit zal aan goede doelen worden geschonken. Het idee achter deze maatregel is het verminderen van de aanvoer naar de markt en telers te helpen bij de afzet van hun overschotten. 

De compensatie voor het leveren van appelen aan goede doelen bedraagt €16,98 per 100 kilo, plus de kosten voor het verpakken en verladen van het fruit. Het uit de markt genomen fruit dient te voldoen aan de commerciële kwaliteitsnormen. 

De grote belangstelling van telers kan worden verklaard door de moeilijke marktsituatie. De voorzitter van de Poolse Fruittelers Unie, Mirosław Maliszewski, vertelt dat de verkoopprijzen momenteel zeer laag zijn en rond de €0,17 per kilo liggen. 

Bron: gazetaprawna.pl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Werkelijk onvoorstelbaar eerst subsidie. Voor aanleg boomgaarden .En dan geld voor het opkopen van appels. goed bezig EU. Zo gaat de Nederlandse fruitteelt er helemaal aan. Ook de NFO stond erbij en keek erna en deed niks.
Martien Tielen, Sevenum - 2018/01/31 18:28:32.000© AGF.nl 2018