Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse importeur Alfred Kammerer:

"Boomgerijpte exoten meer in trek"

In de categorie exoten staan mango's al enkele jaren aan de top. Hoewel men in de schappen van de supermarkten vooral de Braziliaanse producten vindt, die nog na moeten rijpen, geeft de gespecialiseerde retail de voorkeur aan ingevlogen mango's uit Peru die aan de boom gerijpt zijn. Volgens de Beierse importeur Alfred Kammerer van het gelijknamige groothandelsbedrijf vindt er echter een langzame verschuiving in de richting van de boomgerijpte mango's plaats.

Ook de consument raakt steeds meer overtuigd van de kwaliteit van het per vliegtuig getransporteerde product. Niet in de laatste plaats omdat de ingevlogen mango's hoofdzakelijk met passagiersvliegtuigen ingevlogen worden en er daardoor geen extra belasting voor het milieu ontstaat. "De verscheepte mango's zijn 14-21 dagen onderweg. Aangezien het aan zonlicht ontbreekt, behouden de verscheepte mango's hun smaak en suikergehalte niet. De boomgerijpte mango's groeien daarentegen veel langer aan de boom en behouden hun natuurlijke rijpingsgraad met de volle exotische smaak wel'', aldus Alfred.


Het team van Kammerer GmbH: Patrick (links in het midden) en Alfred (rechts in het midden)

Concurrentie
Prijsverschillen zijn er echter ook: afhankelijk van de grootte en de kwaliteit betaalt men voor een supermarktmango gemiddeld tussen de 1 en 2 euro tegenover 4 tot 5 euro voor een boomgerijpte mango. Het mangoras Kent is het populairst bij de consumenten, gevolgd door Palmer. De Kent is vezelarm en zoet, de Palmer is daarentegen eerder enigszins zuur. Bovendien is er ook nog de Tommy Atkins, een neutraal smakende en vezelrijke mangosoort.

Alfred merkt eveneens dat de papaja Formosa in Duitsland aan betekenis wint. Deze papaja is een tropische alleskunner met zoet, sappig vruchtvlees en een verfrissende smaak. Bovendien is ze caloriearm en het hele jaar door verkrijgbaar. Daar komt nog de passievrucht uit Vietnam bij die eveneens per vliegtuig wordt ingevlogen. "Haar voordeel is dat ze meer inhoud heeft en groter is dan de gebruikelijke verscheepte passievruchten uit Colombia. De smaak is verfrissend exotisch. Het product is vooral in hotels en in de gastronomie interessant omdat ze een gewone fruitsalade een exotisch tintje geeft.''



Exotenspecialist
Kammerer GmbH werd in 1985 door Alfred Kammerer opgericht en heeft zich sindsdien volledig gespecialiseerd op de handel in exoten. Inmiddels omvat het productpalet Canadese/Chileense kersen, papaja's uit Brazilië, het hele jaar door ingevlogen mango's van over de hele wereld, Aziatische exoten evenals specialiteiten en mini-groenten uit Zuid-Afrika.

Verdere informatie:
Kammerer GmbH - Exotischer Früchte Import/Export 
Geschäftsleitung: Alfred und Patrick Kammerer
Dorfstrasse 12, D-83404 Ainring
Tel.: +49 (0)8654 8699 
Fax: +49 (0)8654 50769
Publicatiedatum: