Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal QS-systeempartners duidelijk toegenomen binnen systeemketen AGF

De positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren zet zich voort: ook in 2017 is het aantal QS-systeempartners in de categorie AGF verder gestegen. Dat blijkt uit systeempartnercijfers die in januari 2018 gepubliceerd zijn. In de categorie AGF nemen momenteel 31.919 systeempartners aan het QS-systeem deel en daarmee meer dan 1.500 bedrijven meer dan in het voorgaande jaar. Met meer dan 52 procent stamt het grootste deel van de bedrijven die over een QS-certificering beschikken uit de retailsector.


Foto: QS

Meer dan 1.100 bedrijven uit de categorie teelt hebben zich in 2017 voor deelname aan het QS-systeem besloten. 72 procent hiervan betreft bedrijven buiten Duitsland. Van de grootste groei was sprake in Nederland (444 nieuwe bedrijven), Belgiƫ (231 nieuwe bedrijven) en Oostenrijk (149 nieuwe bedrijven). Van de momenteel 13.999 systeempartners in de teeltcategorie, zijn er 3.408 bedrijven die tevens over een GlobalGAP-certificering beschikken, 1.797 beschikken over een Vegaplan-certificering en 374 over een AMAGAP-certificering.

In de categorie groothandel hebben 77 nieuwe bedrijven in 2017 besloten om deel te nemen aan het QS-systeem. Daarmee beschikken inmiddels 860 groothandelaren over een QS-leveringsbevoegdheid, waarvan er 569 in Duitsland gevestigd zijn en 291 in andere landen. Met 36 procent stamt het grootste deel van de aangesloten groothandelaren in het buitenland uit Spanje (106 bedrijven), gevolgd door Nederland (86 bedrijven) en Italiƫ (33 bedrijven).

Sinds januari 2017 kunnen ook bedrijven uit de categorie bewerking zich laten certificeren. Tot nu toe maken 31 bedrijven hier gebruik van. Dit zijn hoofdzakelijk Duitse bedrijven.

Voor verdere informatie:
www.q-s.de
Publicatiedatum: