Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sligro bereid tot verkoop Emté

In een toelichting op de vanmorgen bekend gemaakte jaarcijfers zegt Sligro Food Group op zoek te zijn naar een goed toekomstplan voor supermarktketen Emté. Zowel een verkoop als een partnership behoren tot de mogelijkheden. In eerdere berichtgeving zei Sligro nog voorkeur te hebben voor een partnership, maar nu is ook een verkoop voor hen een goede mogelijkheid. 

Emté bleef afgelopen jaar achter bij de marktontwikkeling. Het marktaandeel liep terug tot 2,5%. "In het tweede kwartaal van 2017 hebben wij de EMTÉ formule geëvalueerd en ons gebogen over onze toekomst in Foodretail. In de tweede jaarhelft hebben we breed in de markt onderzocht welke strategische alternatieven de meeste waarde creëren. Op basis van de bevindingen is besloten een formeel proces te starten gericht op het tot stand brengen van een partnership of verkoop. Wij verwachten dat dat proces in de loop van 2018 tot een transactie zal leiden," laat Sligro weten.

Vorig jaar deed Jumbo al een bod op Emté, maar dit is tot nu toe op niks uitgelopen. De foodretailactiviteiten van Sligro bestaan uit circa 130 EMTÉ full service supermarkten, waarvan er 34 door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd. 

De nettowinst van Sligro Food Group was in 2017 €81 miljoen. Ten opzichte van 2016 was dit een toename van 9,9%. De omzet was €2.970 miljoen, een toename van 5,6%. 

Klik hier voor de jaarcijfers van Sligro. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018