Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zwitserse discounter Denner overschrijdt grens van 3 miljard

Denner overschrijdt voor het eerst de grens van 3 miljard. Met dit nieuwe omzetrecord schrijft de vooraanstaande discounter in Zwitserland geschiedenis, en dat in haar jubileumsjaar. De omzet van het bedrijf is sinds acht jaar op rij stijgende en Denner wint marktaandelen. Gecorrigeerd met de negatieve inflatie van -0,3% bedraagt de reële groei in 2017 zelfs +3,4%.

Het eerste filiaal van Denner werd vijftig jaar geleden in het Zwitserse Zürich-Altstetten geopend en veertig jaar geleden opende het eerste Denner Satallit-filiaal in het Duitse Endingen. Bovendien zou oprichter Karl Schweri op 31 maart 2017 100 jaar zijn geworden. In het jubileumjaar lag de netto-omzet met 3.064 miljoen Zwitserse frank opnieuw 92 miljoen Zwitserse frank c.q. 3,1% boven het resultaat van het voorgaande jaar. Positief is ook de toename van de klantfrequentie: Denner behaalde met +5,9 procent duidelijk meer transacties dan in het voorgaande jaar. Dankzij het dichte filialennetwerk met 811 verkooppunten is de discounter dichtbij de klant en daardoor goed te voet bereikbaar, wat een positieve uitwerking heeft op de ecobalans.


Denner versafdeling

"We zijn blij dat we in ons jubileumjaar onze positie als vooraanstaande discounter van Zwitserland uit hebben kunnen bouwen. In 2017 lag de focus op de filiaalafhankelijke en regionale assortimentsaanpassing, om in sterkere mate in te gaan op de behoeftes van de klant", aldus CEO Mario Irminger. Zowel het IP-SUISSE alsook het versassortiment werden uitgebreid. "Met de circa 70 IP-SUISSE producten bieden we de klanten duurzame en natuurlijke levensmiddelen tegen betaalbare prijzen", aldus Mario.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018