Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

groeien, fuseren of bedrijfinbrengen bij onderneming

Prominent onderzoekt omvorming van vereniging naar onderneming

Met Prominent 2.0 werkt de telersvereniging aan een strategie waarbij de vereniging wordt omgevormd naar een onderneming. "Dit is nodig voor het behoud van een goede positie van de bedrijven van de leden voor de komende tien jaar", aldus Jack Groenewegen, voorzitter van telersvereniging Prominent. "Met Prominent 2.0 willen de bedrijven klaar zijn voor de toekomst en dus ook met een schaalgrootte die nodig is om de retail goed te kunnen blijven bedienen van een breed assortiment tomaten."Het bestuur is samen met de leden aan de slag gegaan om te bedenken welke stappen hiervoor nodig zijn richting 2028. Om tot voldoende schaalgrootte van de bedrijven te komen, worden drie opties ontwikkeld waaruit Prominent-leden kunnen kiezen: een teler groeit zelf door, hij fuseert met collega-telers of hij kiest ervoor om zijn bedrijf in te brengen in Prominent.

Prominent 2.0 zal stap voor stap gerealiseerd worden. De telersvereniging verwacht dat in 2020 de nieuwe organisatie duidelijk vorm heeft en dat de eerste stappen zijn gezet richting onderneming.

In dat jaar zal Prominent verder gegroeid zijn naar 500 ha, zowel door uitbreiding in Nederland als door internationale samenwerking. De telersvereniging heeft al drie eigen productielocaties. Met inbreng van bedrijven van de leden wordt het eigen areaal uitgebreid. Om dit te kunnen faciliteren, moet de vereniging Prominent omgevormd worden naar een onderneming met aandelen. Een teler die zijn bedrijf inbrengt, krijgt hiervoor aandelen in Prominent.

Voor meer informatie:
Prominent
www.prominent-tomatoes.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018