Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aanmelding geopend

Monitoringsprogramma's export vruchtgroenten verre bestemmingen gereed

Bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor de diverse monitoringsprogramma's voor export van vruchtgroenten naar de VS, Japan en Canada. Er wordt ook een monitoring uitgevoerd voor paprika naar China. De inschrijving daarvoor is reeds gesloten en de lijst van bedrijven is al geaccordeerd door China.

Het aanmeldingsformulier en de overeenkomsten voor het uitvoeren van de monitoring in het groeiseizoen 2018 zijn gereed.

Daarnaast dient u, afhankelijk van uw type bedrijf en de exportbestemming waarvoor u wilt deelnemen, één of meerdere overeenkomsten in te vullen. Deze kunt u na ondertekening aan ons mailen (p&c@kcb.nl). In bijgaand overzicht kunt u zien welke situatie op u van toepassing is en welke documenten daarbij horen.


 
Voorbeeldsituaties:
  • Teeltbedrijven kunnen zich bijvoorbeeld individueel aanmelden door een aanmeldingsformulier in combinatie met een ondertekende Overeenkomst 1 te sturen aan het KCB.
  • Exporteurs of telersverenigingen kunnen ook centraal de aanmelding voor een groep van telers verzorgen (en de bijbehorende kosten op zich nemen): zij vullen dan alle teeltbedrijven in op één aanmeldingsformulier en ondertekenen Overeenkomst 1. 
  • Exporteurs kunnen zich ook alleen als inspectielocatie (dus zonder telers) aanmelden: zij vullen dan op het aanmeldingsformulier de gegevens van de inspectielocatie in en ondertekenen daarbij overeenkomst 1 (voor Japan) en overeenkomst 2 voor de VS.
  • Exporteurs op Japan dragen bij aan de landelijke monitoring in de Quarantaine Monitoring Area en vullen naast Overeenkomst 1 ook Overeenkomst 3 in.

Aanmeldingen kunnen per mail gestuurd worden aan Afdeling Product- en Controlezaken (p&c@kcb.nl).
Let bij het invullen van de gegevens goed op het telersnummer. Geef voor iedere teeltlocatie een uniek nummer door: bij voorkeur het GLN-nummer. Bij eventuele calamiteiten kunnen specifieke locaties dan worden uitgezonderd van export.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018