Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Export naar Rusland stijgt met 32,8% in 2017

Aandeel AGF in Egyptische export naar Rusland 77%

De Egyptische minister van Handel, Tarek Kabil, heeft bekend gemaakt dat de Egyptische export naar de Russische markt in de periode van januari tot november 2017 met 32,8% is gegroeid en een waarde van €375,1 miljoen heeft bereikt ten opzichte van €282,5 in dezelfde periode van het jaar daarvoor.
 
Volgens het ministerie hebben de intensieve promotionele activiteiten van het Egyptische Handelsbureau in Moskou voor grotere exportmogelijkheden gezorgd. 

In een artikel op dailynewsegypt.com vertelt Nasser Hamed, hoofd van het Egyptische Handelsbureau in Moskou, dat de export van groenten en fruit naar Rusland met 39% is gegroeid en gedurende de eerste 11 maanden van 2017 een waarde van €290 miljoen bereikte ten opzichte van €208,6 in dezelfde periode in 2016. 

Hij wees er op dat de export van Egyptische AGF naar Rusland 77% van de totale Egyptische export naar Rusland vertegenwoordigde. 

Kabil heeft laten weten dat er nog steeds onderhandelingen gaande zijn met de Eurasian Economic Union omtrent het stappenplan voor de vrijhandelsverdrag dat de komende maanden in werking zal treden. De Eurasian Economic Union bestaat uit Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië en Kirgizië. Dit verdrag zal de bilaterale handelsbetrekkingen tussen Egypte en deze landen verbeteren.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018