Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Geserveerd bij Jimmy John’s restaurants

Amerikaanse FDA onderzoekt salmonella besmettingen door kiemgroenten

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) adviseert consumenten om geen kiemgroenten te eten bij de Jimmy John's restaurants in Illinois en Wisconsin want het product kan mogelijk salmonella veroorzaken. 
Epidemiologisch bewijs laat volgens de FDA zien dat de rauwe kiemgroenten die bij de Jimmy John's restaurants geserveerd worden mogelijk de bron zijn van een uitbraak van salmonella in meerdere staten, zo rapporteert het CDC. De meest recente besmetting was op 3 januari 2018.

Het FDA werkt samen met partners in Illinois en Wisconsin om de herkomst van de kiemgroenten te achterhalen. Het doel is om zo de bron van de pathogeen te bepalen, te kijken waar de kiemgroenten allemaal geleverd zijn en om meer te leren over de potentiële route van besmetting. 

Het CDC meldt dat acht mensen besmet zijn met de Salmonella Montevideo: twee in Illinois, een in Michigan en vijf in Wisconsin. Zeven van deze acht mensen hebben de week voordat ze ziek werden bij Jimmy John's gegeten. Partners van de staat en lokale partners zoals het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Landbouw, Handel en Consumentenbescherming werken mee om de precieze herkomst van de kiemgroenten te achterhalen. 

Bron: FDA.gov

Publicatiedatum: 25-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: