Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guido van Meggelen (JamboFresh):

"Latere start export Keniaanse avocado's is prima maatregel"

Tholen - Gisteren werd bekend dat Kenia de export van avocado's pas toestaat vanaf februari (voor Fuerte) en vanaf maart voor Hass-avocado's. Guido van Meggelen van het Rotterdamse importbedrijf JamboFresh spreekt van een wijs besluit. "Vaak is oliegehalte van de avocado's in deze periode nog niet op niveau en is het fruit nog te klein. Dit is een wijze beslissing om de naam van het Keniaanse fruit hoog te houden."



Hij verwacht niet dat dit overheidsbesluit is genomen als gevolg van lokale tekorten, zoals werd gesuggereerd. "Ik denk dat het meer gedreven is door exportorganisaties die hun naam hoog willen houden. Kenianen eten zelf hele andere avocadovariëteiten, die niet geëxporteerd worden. We hadden deze beslissing van de overheid niet aan zien komen. Alle exporteurs hadden gedacht om vanaf eind december/begin januari weer te kunnen laden. Maar het is in onze ogen een wijze beslissing en we zijn blij dat de overheid heeft ingegrepen. Ook onze leveranciers in Kenia zijn blij met deze maatregel. Dit is er één die opgevolgd wordt, omdat er geen exportvergunningen worden afgegeven." 

"Als de avocado's vanuit Kenia goed rijp zijn, kunnen ze prima concurreren met avocado's van andere origines zoals Peru. Wij waren er nooit blij mee als andere importeurs te vroeg starten met de import vanuit Kenia met bijvoorbeeld Hass-avocado's die niet te rijpen zijn. Bijkomend gevolg is dat we straks met veel grotere maten kunnen starten dan vorig jaar. Voor de baby-avocado's hebben we ook klanten, maar we willen ze ook graag van de andere maten voorzien", besluit Guido. 

Voor meer informatie:
JamboFresh
Scheepmakershaven 32-B
3011 VB Rotterdam
Guido van Meggelen
+31 (0) 683995884