Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

moeders met overgewicht dragen vaak de effecten van hun dieet over op hun kinderen

Krachtig antioxidant kan mogelijk leverziekte stoppen of voorkomen

Naast een toenemend overgewicht in de Verenigde Staten is de leverziekte NAFLD een belangrijke gezondheidskwestie geworden, die vaak leidt tot kanker en levertransplantaties. Nu heeft nieuw onderzoek van de Universiteit van Colorado Anschutz Medische Campus aangetoond dat er een krachtige antioxidant gevonden wordt in kiwi's, peterselie, selderij en papaja: pyrroloquijoline quinone, oftewel PQQ. Deze kan de voortgang van de leverziekte een halt toe roepen of voorkomen. Het werd getest op muizen, die een westers dieet met een hoogwaardig vetgehalte werden toegediend. 

Overgewicht komt vaak door een dieet met een hoog vetgehalte, hoog suikergehalte en hoog cholesterolgehalte en is een belangrijke oorzaak van NAFLD. Volgens het 'Journal of the American Medical Association' heeft bijna 60% van de Amerikaanse vrouwen in de vruchtbare leeftijd overgewicht. Talrijke studies tonen aan dat hun kinderen kans maken op een verhoogde hoeveelheid vet in de lever en een groter risico hebben om overgewicht te krijgen.

De onderzoekers bemerkten dat ze de leverziekte konden stoppen of voorkomen bij jonge muizen door hun moeders PQQ toe te dienen, het antioxidant wat gevonden wordt in kiwi, peterselie, selderij en papaja.

Natuurlijk gaf het artikel aan dat er meer onderzoek nodig is om te zien of deze studies op mensen toepasbaar zijn.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018