Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Presentatie Fruit Logistica 2018 Tech Stage

Interko viert vijftigjarig jubileum op Fruit Logistica

Interko viert haar vijftigjarig bestaan met het verzorgen van een speciale presentatie tijdens het Fruit Logistica 2018 Tech Stage, waarin de vijf decennia van voortdurende groei en ontwikkeling van dit bedrijf belicht zullen worden.

Op donderdag 8 februari om 16.00 uur zal Chris Maat van Interko in Hal 8 een presentatie geven over de logistieke rol van rijpkamers binnen de AGF-toeleveringsketen gedurende de laatste vijftig jaar. 

Chris zal het publiek meenemen op een reis van veld tot vork. Aangezien fruit uit verschillende herkomstgebieden afkomstig is en bestemd is voor verschillende markten, zal hij de uitdagingen van het perfectioneren van het rijpingsproces voor individuele toepassingen illustreren. 

"Ik zal uitleggen hoe deze uitdagingen, variŽrend van het optimaliseren van de luchtstroom, het aanpassen van dozenontwerpen tot aan het afstemmen van de bijbehorende logistiek, overwonnen kunnen worden dankzij de ontwikkeling van maatwerkoplossingen en rijpkamers die uitgerust zijn met de modernste technologieŽn," legt Chris uit. 

Het in 1968 opgerichte bedrijf heeft zich gedurende vijftig jaar ontwikkeld van een lokale leverancier van koeltechnologieŽn tot wereldmarktleider op het gebied van fruitrijpingsoplossingen. 

"Interko is een pionier op het gebied van rijpingstechnologieŽn en we hebben er altijd naar gestreefd om onze leidende positie binnen deze sector te behouden," licht Chris toe. "De afgelopen vijftig jaar hebben we voortdurend vooruitgang weten te boeken door het regelmatig uitrollen van baanbrekende producten die oplossingen bieden voor de diverse uitdagingen van de markt. Alleen al de voorbije vijf jaar hebben we belangrijke mijlpalen bereikt met de introductie van uiterst efficiŽnte, kosteneffectieve en zodoende ook winstgevende, rijpingsoplossingen voor onze klanten."

Hoe het begon
Interko's reis als pionier binnen de AGF-sector begon in juni 1968 toen de ťťnendertigjarige luchtvaarttechnicus, Cornelius Bolkestein, door de Universiteit van Wageningen werd benaderd om koeloplossingen voor de Nederlandse tuinbouwsector te ontwikkelen.

Bolkestein ontwierp koelsystemen voor appelen en bloembollen die Nederlandse telers in staat stelden hun producten langdurig en onder optimale omstandigheden te bewaren en ze te verkopen in tijden van hoge prijzen. 

Interko wist algauw de aandacht van de internationale bananensector te trekken in in 1975 ontwierp en installeerde het bedrijf de eerste gepatenteerde bananenrijpkamer, waarmee het de meest gerenommeerde bedrijven in de fruitsector, waaronder Chiquita, een nieuwe oplossing bood. Deze technologie werd zowel in Europa als de Verenigde Staten gebruikt, waar Interko in 1978 in South Carolina een fabriek bouwde. 

"Ik bekeek het technische probleem vanuit een totaal andere invalshoek dan anderen," legt Bolkestein uit. "Terwijl zij kilo's optelden om te berekenen in hoeverre het product gekoeld moest worden, rekende ik uit hoeveel lucht er nodig zou zijn om hetzelfde te doen. Dit betekende dat mijn koelers in die tijd veel efficiŽnter waren dan de meeste andere."

Aangezien luchtstroom cruciaal is voor het rijpingsproces, ging Interko al snel over op de ontwikkeling van technologieŽn voor andere fruitcategorieŽn, zoals mango's, papaja's, avocado's en zelfs peren. Zelfs nu vormt Interko's luchtvaartachtergrond nog steeds het hart van het bedrijf. 

"Interko heeft altijd en pioniersrol vervuld en ik zie nog veel meer mogelijkheden voor dit bedrijf om ook in de toekomst baanbrekend te blijven," concludeert Bolkestein. 

Woon de presentatie van Interko bij op Fruit Logistica Tech Stage
Hall 8.1
16.00 uur
Donderdag 8 februari 
Berlijn, Duitsland

Bezoek Interko op Fruit Logistica 2018
Hall 1.2
Stand D-12
7 - 9 februari 
Berlijn, Duitsland

Over Interko
Interko is wereldmarktleider op het gebied van het ontwerpen, vervaardigen en installeren van kostenefficiŽnte, hoogwaardige en onderhoudsarme rijpkamers voor vers fruit en koelsystemen voor de tuinbouwsector.

Sinds haar oprichting 50 jaar geleden heeft Interko ruim 6.000 rijpkamers voor bananen, avocado's, mango's, papaja's en tomaten geÔnstalleerd, waarvan de eerste nu nog steeds in gebruik zijn. Interko levert jaarlijks zo'n 200 rijpkamers. 
 
Bezoek www.interko.com voor meer informatie.

Neem contact op om een afspraak te maken op Fruit Logistica 2018: 
Chris Maat
Tel: +31 (0)79 593 2581
E-mail: info@interko.comPublicatiedatum: 24-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*