Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overijssels duo zet punt achter 160 jaar familiehistorie

"“Met onze groentenwinkel altijd tegen de stroom in gevaren"

Tholen – Komende zaterdag valt het doek voor Gait Jan de Groenteman. Dan zal de winkel op de Holterweg in Lettele voor de laatste maal haar deuren openstellen voor de huisverkoop. Daarmee komt een einde aan 160 jaar familiehistorie. Mede-eigenaar Marietje Olden reageert berustend. "Je werkt ernaartoe. Mijn man is ziek. Daarom is het goed geweest en kun je uiteindelijk makkelijker een beslissing nemen."



Het echtpaar betrekt al meer dan 20 jaar zelf geteelde biologische groenten van collega-telers uit de provincies Overijssel en Gelderland. De pachtovereenkomst van hun tuinbouwbedrijf 't Hemeltje eindigt op oktober 2018, omdat er geen bedrijfsopvolger klaarstaat. Marietje laat zich voorstaan de winkel de afgelopen twee decennia met plezier te hebben gerund. "We hebben geen moment spijt gehad." 

Het bedrijf ging vanaf de jaren '80 tegen de stroom in door niet mee te gaan in de van buitenaf opgelegde schaalvergroting. In plaats daarvan richtte het duo zich vooral op meer diversificatie binnen het bedrijf. In de jaren '90 werden de eerste schreden richting de biologische tuinbouw gezet en maakte een deel van hun asperges plaats voor 'vergeten groenten' en eetbare bloemen.

Deze eigenzinnige koers en het kleinschalige karakter van het bedrijf bleven niet onopgemerkt bij horecaondernemingen uit de regio. Al snel volgde een langdurige samenwerking met het met één Michelin ster bekroonde Holtense toprestaurant De Swarte Ruijter.

Jan en Marietje zullen op de korte termijn intrek nemen in een seniorenwoning in het nabijgelegen dorp Bathmen. Komende zaterdag kunnen klanten onder het genot van een hapje en een drankje nog even persoonlijk afscheid nemen. 

Voor meer informatie:
Jan en Marietje Olden
T: 0570 - 54 14 33