Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amazon opent geautomatiseerde supermarkt

Duitsland: Tegut heeft 1,2% meer omzet in 2017
De Duitse retailer Tegut had in 2017 een omzettoename van 1,2%. Daarmee heeft het bedrijf voor het eerst meer dan een miljard euro aan jaaromzet behaald. De omzet kwam neer op €1,008 miljard, terwijl in 2016 nog een omzet werd gegenereerd van €996 miljoen. De retailer is in handen van de Zwitserse Migros Group. Het bedrijf had in het afgelopen jaar voor de vijfde keer op rij meer productiviteit per vestiging. 25,4% van de omzet was afkomstig van biologische producten. Tegut presteerde iets beter dan het moederbedrijf zelf, dat een omzettoename van 1% in het afgelopen jaar had verkregen.
Bron: esmmagazine.com

India: Future Group wil Foodworld Supermarkets overneme

De Indiase Future Group is in gesprek met de supermarktketen Foodworld Supermarkets voor een mogelijke overname. Als Future Group de keten overneemt, krijgt het bedrijf de beschikking over een netwerk van bijna 40 vestigingen in het zuiden van India. Foodworld werd bijna 20 jaar geleden opgezet als een afdeling van Spencer & Co., dat op zijn beurt onderdeel was van de RPG Group, maar in 1999 zelfstandig verder ging. De keten valt nu via een groep investeerders onder het beheer van Arko Enterprises en Health & Glow Retailing.
Bron: economictimes.indiatimes.com

Rusland: X5 mag geen winkels meer openen in Sint Petersburg
X5 Retail Group mag van de mededingingsautoriteit geen nieuwe locaties meer openen in St. Petersburg. De retailer heeft in de Russische stad een marktaandeel van meer dan 25%, doordat onlangs zevenendertig Okay-supermarkten werden overgenomen. X5 heeft daardoor de grens van 25% overschreden, die door de mededingingsautoriteit is ingesteld voor de regio van St. Petersburg. In 2018 zal X5 daarom waarschijnlijk een officieel verbod krijgen om nieuwe projecten in deze regio op te zetten.
Bron: retailanalysis.igd.com

Finland: Toename in jaaromzet S Group
De Finse retailer S Group had in 2017 een toename in jaaromzet van 2,3% tot €11,3 miljard. Het supermarktsegment van het bedrijf, dat onder andere uit ketens in Finland, de Baltische staten en Rusland bestaat, nam qua vergelijkende winkelomzet toe met 1,5% tot €7,9 miljard. Volgens CEO Taavi Heikkilä is er gedurende het jaar een goede balans ontwikkeld tussen de supermarktomzet en de andere segmenten van S Group. "Naast onze warenhuizen en supermarkten was er ook sprake van sterke groei bij onze ABC-locaties. We blijven doorwerken aan het concurrerend vermogen van onze winkels en aan het verbeteren van de kwaliteit van ons assortiment. De winkels van Stockmann Delicatessen, die rond de jaarwisseling door een aantal van onze coöperaties werden overgenomen, worden goed ontvangen."
Bron: retailanalysis.igd.com

Rusland: Magnit staakt onderhandelingen met ETK
Magnit is gestopt met onderhandelingen over het overnemen van de winkelketens Baton en Krasny Yar in Siberië. Beide ketens vallen onder de retailgroep ETK. De eigenaren van ETK hebben besloten om zelfstandig te blijven. In de herfst van 2017 vroeg Magnit bij de Russische mededingingsautoriteit om toestemming om ETK voor 100% over te nemen. ETK heeft licenties in handen om 153 winkels en drie hypermarkten te leasen in de regio's van Krasnojarsk en Chakassië.
Bron: retailanalysis.igd.com

India: BigBasket investeert 5 mld rupees in telers en technologie
De Indiase online supermarkt BigBasket gaat naar verwachting Rs 5 miljard (€63,9 miljoen) investeren in het verbeteren van de eigen technologie en de leveringsketen voor groente en fruit. Met 2020 wil het bedrijf zijn klantenbasis verdubbelen tot 20 miljoen consumenten. "We focussen ons op het versterken van onze leveringsketen met een programma genaamd Farmer Connect. Op dit moment werken we met 1.800 telers. Daar komen binnen een jaar tijd zo'n 5.000 telers bij," aldus BigBasket-CEO Hari Menon.
Bron: moneycontrol.com

Zuid-Koreaanse keten sluit laatste winkel in China
De Zuid-Koreaanse supermarktketen E-Mart trekt zich volledig terug uit de Chinese sector. De laatste Chinese vestiging van E-Mart bevindt zich in de stad Wuxi in de oostelijke provincie Jiangsu. Volgens het bedrijf wordt deze locatie per 31 januari gesloten. E-Mart, dat onder beheer valt van de Shinsegae Group, is 20 jaar lang actief geweest in China. Het bedrijf had een netwerk van bijna 30 Chinese locaties, maar wegens een zwakke omzet waren daar in 2017 slechts zes van over. De overige vijf Chinese vestigingen zijn overgenomen door het Thaise conglomeraat Charoen Pokphand Group.
Bron: xinhuanet.com

Roemenië: Profi heeft netwerk van 700 vestigingen
De keten Profi heeft onlangs zes nieuwe vestigingen in Roemenië geopend. Daarmee komt het netwerk op meer dan 700 vestigingen, waarmee het bedrijf zijn status als grootste supermarktketen van Roemenië verder vast stelt. De keten wil dit jaar meer dan €50 miljoen investeren om tot een netwerk van rond de 900 vestigingen te komen.
Bron: romania-insider.com

Ocado werkt samen met Sobeys in Canada
Sobeys, de tweede grootste supermarktketen van Canada, gaat gebruik maken van het online platform van het Britse Ocado om zijn online activiteiten uit te breiden. Door het samenwerkingsverband zijn de aandelen van Ocado met 10% gestegen. Ocado is een drijvende kracht achter de Britse online supermarktsector, dat als een van de best ontwikkelde e-commercesectoren van de wereld geldt. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren geprobeerd om zijn diensten te verlenen aan internationale supermarktketens.
Bron: reuters.com

Amazon opent geautomatiseerde supermarkt
Amazon.com Inc. heeft na een testfase van meer dan een jaar zijn eerste kassavrije supermarkt voor het publiek geopend. Het nieuwe winkelconcept kan voor drastische veranderingen zorgen binnen de fysieke retailsector. De winkel heeft het merk "Amazon Go" en bevindt zich in de Amerikaanse stad Seattle. De locatie maakt gebruik van camera's en sensoren om te zien wat consumenten uit de schappen halen of juist terugzetten. De klant krijgt vervolgens de rekening via de eigen account als ze de winkel hebben verlaten, waardoor kassarijen overbodig geworden zijn.
Bron: reuters.com

VS: Publix is meest bewonderde bedrijf ter wereld
Het blad Fortune heeft Publix uitgeroepen tot een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld. De keten stond op de eerste plaats in de categorie voor supermarkten. De lijst van meest bewonderde bedrijven ter wereld wordt samengesteld aan de hand van de beoordelingen van duizenden zakenmensen die in de betreffende categorieën werkzaam zijn. Bij het invullen van de enquête werd gevraagd naar de mening over negen verschillende criteria, zoals investeringswaarde en sociale verantwoordelijkheid. Publix is een particulier bedrijf dat meer dan 190.000 stafleden in dienst heeft. In 2016 werd door Publix een omzet behaald van $34 miljard (€27,8 miljard). Op dit moment heeft de retailer 1.169 vestigingen verspreid over Florida, Georgia, Alabama, Tennessee, South Carolina, North Carolina en Virginia.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018