Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Voor het seizoen 2018:

Spanje gaat 10.400 Marokkaanse seizoensarbeiders inhuren

Spanje heeft aangekondigd dat er 10.400 Marokkaanse agrarische seizoensarbeiders ingehuurd zullen worden om tijdens het landbouwseizoen 2018 vooral bij aardbeien-, andere rood fruit- en citrusbedrijven te werken.

De Spaanse regering kwam met dit nieuws na een bijeenkomst in Madrid op 18 januari tussen vertegenwoordigers van landbouwbedrijven en ambtenaren van het Directoraat-Generaal voor migratie.

De migrerende seizoensarbeiders zullen helpen bij het aardbeien- en zachtfruitseizoen in april en juni 2018. Volgens een artikel van moroccoworldnews.com zullen ze daarna naar Marokko terugkeren. 

Landbouwverenigingen hebben een verzoek ingediend bij de Spaanse regering om 16.000 seizoenarbeiders aan te nemen, waarvan 10.000 voor het eerst. Voorselectie vindt plaats van 29 januari tot 2 februari. 

Er zijn ongeveer 71.587 Marokkaanse werknemers in de Spaanse landbouwsector en 59.830 Roemenen. Samen vertegenwoordigen deze groepen meer dan de helft van het totaal aantal werknemers in de sector.Publicatiedatum: 23-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: