Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste automatische appelpers voor Nederlandse markt

Tholen - Op de Fruitteelt vakbeurs in Houten werd er vorige week een wereldprimeur geïntroduceerd. Een automatische appelpers was tot nu toe nog niet op de Nederlandse markt. Thompe uit Purmerend is het bedrijf dat twee machines heeft ontwikkeld waarmee ze een heuse wereldprimeur hebben. Van origine is het bedrijf een producent van plastic flessen voor de wel bekende sinaasappelpers. 
 


Menno Jonker van Thompe: "Het heeft 5 jaar gekost om deze machine te ontwikkelen. Steeds kwamen er uitdagingen naar boven en daardoor heeft het zolang op zichzelf laten wachten. Een appel persen en hier meteen sap van hebben in een fles of beker, daar komt heel wat bij kijken qua techniek! Nu brengen we gelijk twee machines op de markt, een To-Go Appelpers met bekertjes en een supermarktvariant voor flessen."
 
To-Go Appelpers
Deze machine kreeg op de Fruitteelt vakbeurs veruit de meeste aandacht, mede omdat deze machine verse sap aan het persen was voor de bezoekers. "Deze machine is als het ware een vendingsmachine die helemaal op zichzelf werkt. Er kan een voorraad van 50kg gekoelde appelen in de machine wat het sap een frisse smaak geeft. De consument betaalt, drukt op de knop en ziet de appelen geperst worden voor de verse appelsap. Hier hoeft verder geen personeel bij te zijn waardoor deze machine uitermate geschikt is voor ziekenhuizen, scholen, vliegvelden, pretparken en andere plaatsen waar veel mensen samen komen. In plaats van een blikje cola kan er dan gekozen worden voor een bekertje appelsap."
 
Supermarkt Appelpers
De andere machine die Thompe heeft ontwikkeld is de supermarkt variant van de andere machine. "Met deze machine kunnen consumenten flessen appelsap persen en deze vervolgens bij de kassa afrekenen. Zo werkt het nu ook met de sinaasappelpers die tegenwoordig in iedere supermarkt aanwezig is. We hopen natuurlijk dat deze machine straks ook niet meer uit de supermarkt weg te denken is", zegt Menno.
Voor meer informatie:
Thompe BV
Pascalstraat 10
1446 TX Purmerend
Nederland
Tel: 0031 (0)299-764005
Mob. 0031-(0)-611254115
Internet: www.thompe.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018