Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Containerupgrade leidt tot reductie 17.000 ton CO²-uitstoot

Het management van Chiquita besloot in 2009 tot een uitgebreid programma voor gekoelde containerupgrade. Inmiddels heeft Chiquita 65 procent van haar containervloot vernieuwd. Dit heeft geleid tot een elektriciteitsbesparing van 34 miljoen kilowattuur per jaar en een jaarlijkse reductie van 17.000 ton CO²-uitstoot.
Een van de belangrijkste manieren voor Chiquita om energie te besparen en duurzaamheid te verbeteren, is het vernieuwen van de koelsystemen voor bananen, waarbij gekoelde containers de belangrijkste componenten zijn in de supply chain-logistiek van bananen. Chiquita exploiteert meer dan 15.000 40ft containers.Dankzij verbeteringen in ontwerp en operationele efficiëntie hebben de nieuwe containers verschillende voordelen:
• ze hebben minder energie nodig;
• ze zijn uitgerust met duurzame koelmiddelen;
• het isolatiemateriaal leidt tot minder CO²-emissie.

Energiebesparing en emissiereductie
Tussen januari 2015 en eind 2017 heeft Chiquita 4.570 oudere containers vervangen door 5.700 nieuwe containers. Voor 2015 waren al 7.000 containers vervangen. Ondanks een toename van 25 procent van het totale aantal containers, verminderde Chiquita het elektriciteitsverbruik met 11 procent.

De impact van deze vlootvernieuwing is aanzienlijk: per nieuwe container realiseert Chiquita een energiebesparing van wel 35 procent in vergelijking met de oude containers. Nog groter zijn de energiebesparingen door gebruik te maken van de Quest-software. Deze software schakelt de containercompressor automatisch uit zonder de kwaliteit van het opgeslagen fruit te beïnvloeden: 58 procent energiebesparing in vergelijking met de oudere eenheden.

Als gevolg van deze verbeteringen is een elektriciteitsbesparing bereikt van 34 miljoen kilowattuur per jaar. Op het gebied van duurzaamheid leidt dit tot een jaarlijkse reductie van 17.000 ton CO²-uitstoot. Dit staat gelijk aan de CO²-uitstoot van 3.000 auto's per jaar.

Bron: Chiquita

Publicatiedatum: 23-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*