Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Oekraïne'-stand, Hal 7.2b, A01-03

Oekraïense telers slaan handen ineen om wereldmarkt te betreden

Nadat in september 2017 het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne in werking trad, heeft Oekraïne haar export van vers en bewerkt zachtfruit, fruit en groenten naar Europa sterk vergroot.

"We hebben tijdens de Fruit Logistica 2017 nogal wat voorbereidend werk verzet om Oekraïens fruit en zachtfruit op de internationale markt te promoten en besloten dat het het beste voor ons zou zijn om dit jaar met een eigen stand op deze vakbeurs aanwezig te zijn. De EU is een strategische markt voor Oekraïne en biedt ons het grootste potentieel. Sinds de Russische boycot weten wat het belang is van het diversifiëren van markten," vertelt Oleg Serdyok van de UKRSADPROM Association.


Hoofd van de "Ukrsadprom" Association, Dmytro Kroshka (midden) tijdens een ontmoeting met Belgische handelsvertegenwoordigers.

De UKRSADPROM Association is een niet-gouvernementele organisatie die bijna twee jaar geleden, in maart 2016, werd opgericht en bijna 100 leden telt, waaronder fruit-, zachtfruit- en notentelers. De vereniging stelt zich ten doel een integrale ontwikkeling van de tuinbouw te realiseren, nieuwe technologieën aan te trekken, productiecapaciteit op te bouwen en de internationale banden binnen de sector uit te breiden.

"Oekraïne heeft een lange traditie als het aankomt op de groenten-, zachtfruit- en fruitteelt in alle regio's van het land waardoor het grote mogelijkheden heeft om de productie en export hiervan te vergroten. Door de implementatie van nieuwe technologieën en rassen zijn wij in staat hoogwaardige producten te telen tegen relatief lage kosten," vervolgt Serdyok.

"We focussen op de promotie van Oekraïens fruit en zachtfruit door nieuwe zakelijke contacten te leggen en de wereldmarkt te laten zien dat Oekraïense telers betrouwbare partners zijn. Tot nu toe is Oekraïne als producent van kwaliteitsfruit vrijwel onbekend op de internationale markt. We menen dat de deelname aan internationale vakbeurzen een geweldige manier is om onze doelstellingen te bereiken."

Dit jaar zullen ruim 15 bedrijven en coöperaties uit Oekraïne, met steun van USAID en het Western NIS Enterprise Fund, hun land vertegenwoordigen in de Oekraïne-stand op Fruit Logsitica (Hal 7.2b, A-01, A-02, A-03). De exposanten heten alle partners en bezoekers van harte welkom in hun stands.

Voor meer informatie:
Oleg Serdyok
"UKRSADPROM" Association
Tel.: +380 44 232 22 68
Email: info@ukrsadprom.org
ukrsadprom.org
Publicatiedatum: