Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Oekra´ne'-stand, Hal 7.2b, A01-03

Oekra´ense telers slaan handen ineen om wereldmarkt te betreden

Nadat in september 2017 het associatieverdrag tussen de EU en Oekra´ne in werking trad, heeft Oekra´ne haar export van vers en bewerkt zachtfruit, fruit en groenten naar Europa sterk vergroot.

"We hebben tijdens de Fruit Logistica 2017 nogal wat voorbereidend werk verzet om Oekra´ens fruit en zachtfruit op de internationale markt te promoten en besloten dat het het beste voor ons zou zijn om dit jaar met een eigen stand op deze vakbeurs aanwezig te zijn. De EU is een strategische markt voor Oekra´ne en biedt ons het grootste potentieel. Sinds de Russische boycot weten wat het belang is van het diversifiŰren van markten," vertelt Oleg Serdyok van de UKRSADPROM Association.


Hoofd van de "Ukrsadprom" Association, Dmytro Kroshka (midden) tijdens een ontmoeting met Belgische handelsvertegenwoordigers.

De UKRSADPROM Association is een niet-gouvernementele organisatie die bijna twee jaar geleden, in maart 2016, werd opgericht en bijna 100 leden telt, waaronder fruit-, zachtfruit- en notentelers. De vereniging stelt zich ten doel een integrale ontwikkeling van de tuinbouw te realiseren, nieuwe technologieŰn aan te trekken, productiecapaciteit op te bouwen en de internationale banden binnen de sector uit te breiden.

"Oekra´ne heeft een lange traditie als het aankomt op de groenten-, zachtfruit- en fruitteelt in alle regio's van het land waardoor het grote mogelijkheden heeft om de productie en export hiervan te vergroten. Door de implementatie van nieuwe technologieŰn en rassen zijn wij in staat hoogwaardige producten te telen tegen relatief lage kosten," vervolgt Serdyok.

"We focussen op de promotie van Oekra´ens fruit en zachtfruit door nieuwe zakelijke contacten te leggen en de wereldmarkt te laten zien dat Oekra´ense telers betrouwbare partners zijn. Tot nu toe is Oekra´ne als producent van kwaliteitsfruit vrijwel onbekend op de internationale markt. We menen dat de deelname aan internationale vakbeurzen een geweldige manier is om onze doelstellingen te bereiken."

Dit jaar zullen ruim 15 bedrijven en co÷peraties uit Oekra´ne, met steun van USAID en het Western NIS Enterprise Fund, hun land vertegenwoordigen in de Oekra´ne-stand op Fruit Logsitica (Hal 7.2b, A-01, A-02, A-03). De exposanten heten alle partners en bezoekers van harte welkom in hun stands.

Voor meer informatie:
Oleg Serdyok
"UKRSADPROM" Association
Tel.: +380 44 232 22 68
Email: info@ukrsadprom.org
ukrsadprom.org

Publicatiedatum: 24-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: