Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
handelsverkeer 2017

Een record van 50 miljoen ton voor de haven van Duinkerke

In 2017 werd door de haven van Duinkerke meer dan 50,4 miljoen ton doorgevoerd, met 2016 vergeleken een toename van 3%. Ladingen van algemene aard waren 9% minder, met een gewicht van 20,55 miljoenton. Het vervoer over het Kanaal boekte een goed jaar maar had met felle concurrentie te maken van de anderen die in deze sector werkzaam zijn. In totaal waren er 16,4 ton vervoershandelingen, een afname van 10%. Het aantal vrachtauto's en opleggers was 11% minder en bedroeg 612.000 vrachteenheden. Het aantal vrachtauto's nam met 8% af tot 2,67 miljoen en personenvoertuigen met 9% tot 699.000.
 
Aan het einde van het jaar lieten containers een nieuw record optekenen: 374.000, een toename van 10%. Deze activiteit leed in 2017 schade door de opeenvolgende gevolgen van de storm Matthew en de orkaan Maria in de Franse Antillen. Hierdoor werd de bananenteelt ernstig aangetast en dientengevolge de aanvoer van dit fruit in de haven van Duinkerke.

Zonder deze gebeurtenissen en de economische gevolgen ervan zou Duinkerke bijna 400.000 TEU-containers hebben kunnen verwerken. Het algemene vrachtvervoer liet een licht verlies van 3% zien naar 1,5 miljoen ton. 

Wat klanten betreft versterkt fruitimporteur Société Internationale d'IMportation (SIIM) zijn samenwerking met Duinkerke, in het bijzonder wat betreft de import van mango's uit Ivoorkust.

De haven heeft in 2017 ook zijn historische banden met Latijns-Amerika versterkt, delegaties uit Panama en Costa Rica ontvangen en een delegatie gestuurd naar Peru, Ecuador en Costa Rica.

Bovendien heeft de haven ook banden met China geprobeerd aan te knopen. In maart heeft een delegatie uit Duinkerke de kustprovincie Fuzhou bezocht. Een vergelijkbare handelsmissie bezocht China in april en hield in Shanghai een symposium.

Voor meer informatie:
Marie-Elizabeth Bogucki
Tel: +33 (0)3 28 28 79 11
Mobiel: +33 (0)6 07 13 33 42
E-mail: mebogucki@portdedunkerque.fr

Publicatiedatum: