Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Matthijs Ahsman, Frutos Tropicales Europe:

"Met de focus op ons overzees assortiment naar een breed klantenpakket"

Tholen - In maart 2017 gingen Matthijs Ahsman en Sam Gielen van start met FTE (Frutos Tropicales Europe) in Bleiswijk. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling. "We zien de laatste jaren in de markt een verandering naar meer specialistische bedrijven, die kostenefficiënt werken en zich specialiseren op een paar producten. Daar geloven wij ook in! Op deze manier kunnen wij niet alleen de eindklant beter bedienen, maar ook de return naar de leverancier verbeteren", vertelt Matthijs.

"Door de samenwerking met onze partner in Peru (mango- en druivenproducent) zijn wij in staat om ons aanbod deels vanuit eigen productie te voorzien. Aangevuld met onder andere avocado's, gember en limes vullen we deze producten jaarrond in met import vanuit diverse origines. Onze focus ligt op de import van tropisch fruit, maar ons huidige doel is niet om tal van kleine exoten bij het assortiment te betrekken. Voor specifieke specialties maken we een uitzondering. Zo hebben we een import-programma met Peruaanse blauwe vijgen, waarmee we ons onderscheiden", vertelt de importeur.FTE is dan wel een nieuwe speler, maar Sam en Matthijs hebben inmiddels jarenlange ervaring. Sam is al vijftien jaar in de AGF-handel actief en als zoon van voormalig FTK-directeur Ruud Ahsman is bij Matthijs de fruitimport met de paplepel ingegoten. Inmiddels zijn de eerste collega's aangenomen en is naast Ruud Ahsman ook Matthijs zijn leermeester Otto Reimers nauw betrokken bij de ontwikkelingen van FTE. "Het is mooi dat we met bepaalde telers kunnen werken die ooit in de FTK-tijd pionierden en zich nu ontwikkeld hebben tot exporteurs met gerenommeerde merken in de branche."
 
"Afgelopen jaar konden we ons enkel bezighouden met de import vanuit Peru, maar inmiddels importeren wij uit diverse landen in Zuid Amerika, Azië en Afrika. Naast mango's en druiven uit Peru, hebben we momenteel wekelijks avocado's, limes, gember, nashi peren en natuurlijk de Peruaanse vijgen. Vanaf volgende maand zullen wij ook beginnen met ons meloenen seizoen uit Panama. In samenwerking met een verpakker hebben wij de mogelijkheid om onze producten naar wens te verpakken, zoals avocado's in net of twee mango's per schaal", vervolgt Matthijs.
 
"Met onze import richten we ons op een breed klantengroep van Europese retailers, serviceproviders en groothandels. Ons doel is om de komende jaren autonoom te groeien waarbij onze productfocus en kosten efficiëntie onze belangrijkste pijlers zijn."

Voor meer informatie:
Frutos Tropicales Europe
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
Tel. +31 (0) 10 3075 100
info@fteurope.eu
www.fteurope.eu

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018