Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Brandenburg breidt areaal bio met 5.400 hectare uit

Volgens de woorden van landbouwminister Jörg Vogelsänger hebben in het afgelopen jaar 51 bedrijven in Brandenburg besloten om een aanvraag in te dienen voor subsidie bij biologische teeltprocedures. Daarbij gaat het in totaal om 5.400 hectare. Daarnaast liggen er nog 113 uitbreidingsaanvragen klaar, die in totaal 2.600 hectare betreffen.

Jörg: "Vanaf 2018 zal er voor circa 5.200 hectare akkerland en 2.680 hectare grasland biologische landbouwsubsidie nieuw aan worden gevraagd."

Ter vergelijking: in 2017 werd er naast de reguliere betalingen die alle agrarische bedrijven ontvangen, aan 644 biologische landbouwbedrijven in Brandenburg 25,5 miljoen euro voor het jaar 2016 uitbetaald. Het gesubsidieerde areaal bedroeg 120.000 hectare en de biologische telers zijn daarbij verplicht om op dit areaal minstens vijf jaar volgens de richtlijnen van de biologische landbouw te telen.

De voor Brandenburg berekende subsidiehoogte wordt bepaald aan de hand van de daadwerkelijke inkomensverschillen die door het overstappen op biologische teelt ontstaan.

Publicatiedatum: 23-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: