Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburg breidt areaal bio met 5.400 hectare uit

Volgens de woorden van landbouwminister Jörg Vogelsänger hebben in het afgelopen jaar 51 bedrijven in Brandenburg besloten om een aanvraag in te dienen voor subsidie bij biologische teeltprocedures. Daarbij gaat het in totaal om 5.400 hectare. Daarnaast liggen er nog 113 uitbreidingsaanvragen klaar, die in totaal 2.600 hectare betreffen.

Jörg: "Vanaf 2018 zal er voor circa 5.200 hectare akkerland en 2.680 hectare grasland biologische landbouwsubsidie nieuw aan worden gevraagd."

Ter vergelijking: in 2017 werd er naast de reguliere betalingen die alle agrarische bedrijven ontvangen, aan 644 biologische landbouwbedrijven in Brandenburg 25,5 miljoen euro voor het jaar 2016 uitbetaald. Het gesubsidieerde areaal bedroeg 120.000 hectare en de biologische telers zijn daarbij verplicht om op dit areaal minstens vijf jaar volgens de richtlijnen van de biologische landbouw te telen.

De voor Brandenburg berekende subsidiehoogte wordt bepaald aan de hand van de daadwerkelijke inkomensverschillen die door het overstappen op biologische teelt ontstaan.
Publicatiedatum: