Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese retailer werkt samen met Chileense telersvereniging

Het Chinese Miss Fresh gaat samenwerken met de Chileense Blauwe Bessenvereniging. Op 15 januari werd in het hoofdkwartier van Miss Fresh in Beijing een persconferentie gehouden, waarin de samenwerking werd toegelicht. Bij de persconferentie waren onder andere Gustavo Gonzalez, de vice-ambassadeur voor Chili in China, Charif Christian Cavajal van de Chileense vereniging van fruitexporteurs en Andres Armstrong van de Chileense blauwe bessencommissie aanwezig. 

Ze werden tijdens een rondleiding van het Miss Fresh-hoofdkwartier vergezeld door de oprichter en huidig directeur van Miss Fresh, Zeng Bing. Naast een toelichting op de plannen voor samenwerking werd tijdens de persconferentie ook aangekondigd dat het Chileense blauwe bessenras "Golden Berry" in het assortiment van Miss Fresh wordt opgenomen.


De Chileense Blauwe Bessenvereniging en Miss Fresh op de persconferentie.


Gustavo Gonzalez, vice-ambassadeur voor Chili in China tijdens de persconferentie

Volgens Miss Fresh-oprichter Zeng Bin zijn Chileense blauwe bessen in korte tijd een populaire fruitsoort geworden, nadat ze in 2016 in de schappen van Miss Fresh verschenen. In het seizoen van dat jaar kwam de omzet van de Chileense blauwe bessen neer op 1,1 miljoen dozen. Ook is de vraag vanuit Chinese consumenten toegenomen. Blauwe bessen zijn een goed voorbeeld van geïmporteerd fruit voor het middelhoge en hoge marktsegment, dat onder Chinese consumenten steeds meer in trek is. Zo presteren Chileense blauwe bessen beter dan andere geïmporteerde fruitsoorten als het aankomt op kwaliteit, smaak en prijs.


Charif Christian Cavajal, de toezichthouder van de afdeling voor de Euraziatische markt bij de Chileense vereniging voor fruitexporteurs.


Zeng Bin, oprichter en huidig directeur van Miss Fresh.

Afgevaardigden van zowel Miss Fresh als van Chileense instanties waren getuige van het ceremoniële knippen van het lint, waarmee de samenwerking tussen Miss Fresh en de Chileense Blauwe Bessenvereniging officieel van start ging. 

Vice-ambassadeur Gustavo Gonzalez gaf aan enthousiast te zijn over de nieuwe samenwerking. Hij zei een geweldige toekomst te verwachten met betrekking tot de ontwikkeling van selfservice winkelconcepten in China. Dit zal volgens hem ongetwijfeld leiden tot meer verschillende Chileense producten in het winkelassortiment van Miss Fresh. 

Naar verluidt organiseert Miss Fresh binnenkort promotieweken voor verse groenten en fruit. Per week krijgt een specifieke groenten- of fruitsoort extra aandacht waarmee ook een week voor de Chileense blauwe bessen wordt verwacht.

Bron: Miss Fresh

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018