Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer ruimte voor doerian op de Chinese markt

"De Chinese markt voor importfruit is in de afgelopen jaren in rap tempo toegenomen. Dit is het gevolg van het feit dat Chinese consumenten een beter inkomen hebben gekregen. Ook vragen ze steeds meer om fruit van goede kwaliteit. Jaar op jaar neemt de import toe. Europese en Amerikaanse landen hebben een vrij streng beleid met betrekking tot douanetarieven. Dit is de reden dat veel importeurs naar landen in Zuidoost-Azië kijken. Deze landen hanteren nauwelijks douanetarieven bij de handel met China, wat voor ons voordelig is," zegt Michelle van de Ding Shing Fruit Corporation.

Klik hier voor meer informatie over Ding Shing Fruit Corporation (in het Chinees)


Het verpakken doerian


Verse doerian

"Ons bedrijf werd opgericht in mei 2013. Het bedrijf is gevestigd in Pingdong in Taiwan, waar we een aantal grootschalige ananasplantages bezitten. Toen we van start gingen, plantten we alleen Jinzuan-ananas aan. Elk jaar liep het seizoen voor deze ananassoort van het begin van januari tot het einde van juni. Na vier jaar aan aanplanten en marktontwikkeling kunnen we nu het hele jaar door verschillende ananassoorten aanbieden, die afhankelijk zijn van het seizoen. Dit zijn naast de Jinzuan-ananas ook de Milk White-ananas, de Watermelon-ananas en de Sugarcane-ananas. Daarnaast zijn we ook actief geworden in de markt voor doerian. Vorig jaar zijn we met succes de Thaise markt opgegaan en dit jaar gaan we verder met de markt in Cambodja."


Werknemers laden doerian in dozen in een vrachtwagen
"Op dit moment zetten we voornamelijk ananas en doerian van ons merk Sweet Garden op de markt. Ook werken we voor merken van onze klanten. We leveren ons fruit aan groothandelsmarkten en supermarkten in Beijing, Sjanghai, Shenyang en Guangzhou. Er zijn drie redenen die ons hebben gemotiveerd om met doerian aan de slag te gaan. Ten eerste merkten we dat de teeltkosten van doerian in Thailand relatief laag zijn, terwijl de kwaliteit uitstekend is. Dit gaf ons een duidelijk marktvoordeel in China. Ten tweede waren we al redelijk bekend met doerian in de Thaise fruitsector. We hebben in Thailand namelijk veel ervaring opgedaan met de handel in vers fruit in koelopslag.Ten derde maakten onze Chinese partners duidelijk dat ze graag ons bedrijf wilden gebruiken om aan doerian van hoge kwaliteit te kunnen komen. In de afgelopen jaren werd Thaise doerian erg goed ontvangen op de Chinese markt."


Doerian met grote maten en veel vruchtvlees


Werknemers verpakken doerian

"De vraag vanuit de Chinese consument naar doerian is in de afgelopen twee jaar aanhoudend toegenomen. Volgens onze prognoses zal deze trend in de komende jaren door blijven gaan. Er is nog veel ruimte voor doerian op de Chinese markt. We hebben in de belangrijkste regio's van China verkooppunten opgezet. Ook geven we voorlichting over teelt- en managementmethodes aan landen in Zuidoost-Azië. Hierdoor kunnen we beter de basis van zowel de plantages als onze omzet beschermen. Daarnaast zijn we internationaal op zoek naar partners voor logistiek en export, zodat we ons fruit nog beter over de wereld kunnen verspreiden."

Michelle
Ding Shing Fruit Corporation
Telephone number: +886 903 179 338
Fax: +886 8 771 0031
E-mail address: dingshing923@gmail.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018