Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Philip van Antwerpen

Nederlandse tomaten gedijen in de Tunesische woestijn

De Nederlandse tuinder Philip van Antwerpen heeft een succesvolle tomatenkwekerij in de Tunesische woestijn met de naam Desert Joy. In een interview met de NABC vertelt hij hoe het ervoor staat en waarom ze voor Tunesië hebben gekozen.

"We kozen voor Tunesië omdat we hier een bestaand bedrijf aantroffen dat hier teelde en tijdens de koude woestijnnachten geothermische verwarming gebruikte. Daarnaast hergebruikt het ook water in mooie kassen, dus lag de keus voor Tunesië voor de hand.

"We zijn 7 jaar geleden begonnen met 2,5 hectare en wat subsidie (PSI) van de Nederlandse overheid. We zitten nu op 20 hectare en 600 personeelsleden. We hebben genoeg water omdat er een grote waterhoudende grondlaag ligt onder Tunesië, Algerije en Libië.

"Desert Joy is onderdeel van AgroCare en we verkopen onze cherrytomaten via een coöperatie die Harvest House heet. Producten kunnen terechtkomen in Nederlandse supermarktketens zoals Hoogvliet en Deen, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Polen. Ze worden onder ons fairtrade keurmerk verkocht, meestal in ronde plastic containers. In Nederland staan ze bekend als snoeptomaatjes."

Philip ziet nog steeds veel ruimte voor groei. "In totaal denk ik dat er 100 hectare is van het soort tuinbouw dat wij doen, terwijl je in Spanje tienduizenden hectares zou hebben. Desert Joy zal binnenkort nog eens 5 hectare aan ons bedrijf toevoegen."

Lees meer op NABC.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018