Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Philip van Antwerpen

Nederlandse tomaten gedijen in de Tunesische woestijn

De Nederlandse tuinder Philip van Antwerpen heeft een succesvolle tomatenkwekerij in de Tunesische woestijn met de naam Desert Joy. In een interview met de NABC vertelt hij hoe het ervoor staat en waarom ze voor TunesiŽ hebben gekozen.

"We kozen voor TunesiŽ omdat we hier een bestaand bedrijf aantroffen dat hier teelde en tijdens de koude woestijnnachten geothermische verwarming gebruikte. Daarnaast hergebruikt het ook water in mooie kassen, dus lag de keus voor TunesiŽ voor de hand.

"We zijn 7 jaar geleden begonnen met 2,5 hectare en wat subsidie (PSI) van de Nederlandse overheid. We zitten nu op 20 hectare en 600 personeelsleden. We hebben genoeg water omdat er een grote waterhoudende grondlaag ligt onder TunesiŽ, Algerije en LibiŽ.

"Desert Joy is onderdeel van AgroCare en we verkopen onze cherrytomaten via een coŲperatie die Harvest House heet. Producten kunnen terechtkomen in Nederlandse supermarktketens zoals Hoogvliet en Deen, maar ook in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, ScandinaviŽ en Polen. Ze worden onder ons fairtrade keurmerk verkocht, meestal in ronde plastic containers. In Nederland staan ze bekend als snoeptomaatjes."

Philip ziet nog steeds veel ruimte voor groei. "In totaal denk ik dat er 100 hectare is van het soort tuinbouw dat wij doen, terwijl je in Spanje tienduizenden hectares zou hebben. Desert Joy zal binnenkort nog eens 5 hectare aan ons bedrijf toevoegen."

Lees meer op NABC.nl

Publicatiedatum: 22-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: