Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rene Tiggelman, Handelsmaatschappij Van Langevelde:

"Vraag naar uien uit BraziliŽ welkom, maar afzet kleine maten een probleem"

Tholen - BraziliŽ lijkt voorzichtig aan de markt te komen voor Nederlandse uien. "Wij hebben er zelf nog weinig uien heen gestuurd, maar ik hoor van verpakkers om me heen dat het rustig aan begint, al geldt dat voorlopig vooral voor rode uien", vertelt Rene Tiggelman van Handelsmaatschappij van Langevelde uit Kruiningen.

De sector zou de vraag uit BraziliŽ goed kunnen gebruiken. "Het volume naar Afrika zie je wegvallen. Niet eens alleen vanwege het sluiten van de markten, maar ook doordat het lokale product in landen als Mali en MauritaniŽ beschikbaar komt. De boeren vragen meer en de baalprijs staat onder druk. Wat dat betreft zit er wel wat onbalans in de markt", constateert Renť.

"We zien wel de vraag vanuit Spanje toenemen, maar dat is vooral voor de grote maten. Als ook de vraag vanuit BraziliŽ doorzet, komt het met de maten 60-80 wel goed, maar de kleinere maten zijn moeilijk te verkopen. Al met al zie ik het voor de kleine maten somber in", vervolgt Renť. Hij vindt het lastig om het vervolg van het seizoen te voorspellen. Vroeger was het met Afrika in de eerste helft van het seizoen en Rusland de tweede helft een stuk overzichtelijker.

Voor meer informatie:
Renť Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl
www.javala.nl


Publicatiedatum: 19-1-2018
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: