Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Berries del Sol

Argentinië: ''Blauwe bessenteelt stijgt dankzij nieuwe plantages''

De groeiramingen voor het Argentijnse blauwe bessenseizoen 2018 zijn goed. Een aantal bedrijven hebben hun plantages blauwe bessen uitgebreid en die bereiken dit jaar hun volle potentieel. Dit is ook het geval bij Berries del Sol. Hun investeringen maken het mogelijk om de export te vergroten, ook naar nieuwe markten te bedienen. 



Alejandro Pannunzio, verantwoordelijke bij Berries del Sol: "Naast de traditionele export naar de Verenigde Staten, Duitsland, België en Italië, exporteren wij ook naar nieuwe markten, zoals Rusland en Israël. We willen ook gaan exporteren naar China, een markt met een enorm potentieel. Dit land beschikt over meer dan 300 miljoen mensen in de middenklasse, die steeds meer AGF consumeren. Deze markt zal ook dienen als 'uitgangspunt' voor het openen van meer markten in de regio. "

Alejandro: ''Het succes van deze bessen op de verschillende markten is grotendeels te verklaren door hun bijzondere smaak. Dit is te danken aan het specifieke Argentijnse klimaat. Argentinië beschikt over de juiste hoeveelheid kou voor een intense smaak en een goede kwaliteit. De Argentijnse blauwe bessenteelt zal verder worden gedifferentieerd naar smaak en kwaliteit."

Berries del Sol is een jong bedrijf dat in 2007 is opgericht. Het bedrijf richt zich op de teelt en handel van verse blauwe bessen. Deze zijn voor ongeveer 70% bestemd voor de export. "Het is een verticaal geïntegreerd bedrijf, want het heeft zijn eigen verpakkingsmethoden, opslag en koelinstallaties. Ook beschikken ze over een douane die het bedrijf bezoekt, waardoor ze direct vanaf de teeltgrond hun blauwe bessen over zee kunnen exporteren. Zo wordt de kwaliteit van het fruit gewaarborgd en de transporttijden ingekort."

"Momenteel telen we, naast de Emerald en de Star, de modernste rassen van de University of Florida, zoals de Snowchaser, de Kestrel, de Chickadee en de Flicker. Deze grote verscheidenheid stelt ons in staat om van juni tot december te telen, afhankelijk van hoe zacht de winter is.''


Alejando Pannunzio met de Chinese viceminister tijdens haar bezoek aan Argentinië


Om een goede oogst te garanderen en de aangegane verplichtingen na te komen, heeft Berries del Sol grote investeringen gedaan. Ze hebben onder andere systemen voor druppelirrigatie, een sprinkler-irrigatiesysteem - ter bescherming tegen vorst - en een anti-hagelnet gekocht. 

Pannunzio: "Deze beschermingsmiddelen helpen ons om onze beloftes aan de markt na te komen. In het gebied rondom Concordia heeft slechts 10% van de bedrijven deze anti-hagelbescherming. Echter omdat het steeds vaker hagelt, zal dit percentage hoogstwaarschijnlijk toenemen. Het is voor een bedrijf vandaag de dag immers van levensbelang om hun overeenkomsten na te komen. Alleen op die manier krijg je het vertrouwen van de markt.''

"Ook hebben we vanaf onze eerste dag, al tien jaar geleden, altijd de watervoetafdruk gemonitord. We hebben dagelijks elke gebruikte liter water gemeten om er zo optimaal mogelijk gebruik van te kunnen maken. Daarbij maken we onderscheid tussen blauw, groen en grijs water. Zo kunnen we onze consumenten vertellen dat iedere kilo verse blauwe bessen 246 liter water heeft gekost. 

"Wat betreft de kwaliteit van de verpakking hebben we ook maatregelen om het fruit goed te classificeren met een 'color-soft'-sorteerder en nauwkeurige gravimetrische machines".

Berries del Sol zal aanwezig zijn op Fruit Logistica om zijn innovaties en toekomstige projecten aan afnemers te presenteren. Pannunzio gelooft dat het bijwonen van deze grote beurs "een geweldige kans is om te leren en de innovaties, zorgen en vooruitgang van de hele handelsketen met elkaar te delen".


Voor meer informatie:
Alejandro Pannunzio
Berries del Sol
Argentina
T: (+54) -11-5198-9214
E: berriesdelsol@gmail.com
www.berriesdelsol.com.ar
Publicatiedatum: