Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanjaarden telen Perona-bonen in Marokko

Grupo Fruta y Verduras Antonio is een van de belangrijkste bedrijven geworden voor de distributie van AGF in Spanje. Dit komt voornamelijk door de ondernemingszin van oprichter Antonio López.

"Meneer López komt oorspronkelijk uit Abengibre in de provincie Albacete. Vijfendertig jaar geleden vestigde hij zich in Barcelona en startte een agf-handel. Dankzij veel inspanning en toewijding begon zijn omzet toe te nemen. Uiteindelijk nam zijn onderneming een nieuwe wending en werd er gefocust op het leveren van AGF aan grote klanten, zoals scholen, restaurants, ziekenhuizen en supermarkten. We werken vanuit ons platform in Castelldefels, dat gericht is op de horeca-sector. We leveren aan de deur van de meest veeleisende klanten," zegt Juan Mora van Frutas y Verduras Antonio.



Het bedrijf is uitgebreid met de overname van twee verkooppunten in Mercabarna, de centrale groothandelsmarkt van barcelona. Op dit moment heeft Frutas y Verduras Antonio negen verkooppunten op deze locatie. Daardoor is het bedrijf de vijfde grootste groothandelaar van Barcelona geworden en wordt een jaaromzet bereikt van ongeveer €70 miljoen. Het bedrijf heeft partners die ook via Mercabarna werken, zoals het in Murcia gevestigde Frutas Esther of het in Almeria gevestigde Agrupapulpi.



"Het goede contact met de klanten en de kennis van wat zij nodig hebben spoorde meneer López erop aan om zich op een ambitieus project te storten, namelijk het telen van sperziebonen in eigen teeltkassen. We zijn nu een van de grootste telers en exporteurs van in Marokko geteelde Perona-sperziebonen. De Perona is een erg kort en plat bonenras, dat traditioneel gezien werd geteeld in Almería en Granada. De kleinschalige teelt in deze regio's werd als voorbeeld genomen. Ook werd gelet op de omstandigheden die voor de teelt van Perona-bonen nodig zijn. Daarom werd besloten om de teelt van Perona-bonen naar Marokko te verplaatsen. In Marokko hebben we de schaal waarop deze bonen worden geteeld uitvergroot en hebben we alle processen gestandaardiseerd," vervolgt Juan Mora.



"Hierdoor zijn we in staat om tijdens het seizoen de gemiddelde prijs stabiel te houden, net zoals andere merkgerichte bedrijven met hun producten doen. Onze sperziebonen zijn al goed bekend op zowel de Spaanse als de Italiaanse en Franse markt. We werken al vele jaren met dit product en hebben hierdoor de knowhow opgebouwd om qua volume en kwaliteit de grootste leverancier te worden. Ook hebben we onze teelt uitgebreid met andere bonenrassen, zoals de Helda, Boby en Pinta. Daarnaast zijn we ook aardbeien en blauwe bessen gaan telen."



Frutas y Verduras Antonio heeft een eigen pakstation in El Ejido, Almeria. Naast de eigen teeltkassen heeft het bedrijf ook overeenkomsten gesloten met andere telers. Het totale volume aan groente dat door het bedrijf op de markt wordt gezet komt neer op ongeveer 10 miljoen kilo. Vlakbij Abarán in Murcia heeft het bedrijf een magazijn, dat in de winter wordt gebruikt om citrussoorten als sinaasappelen, clementines en citroenen en steenfruit als nectarines, perziken en Paraguayo-perziken op de markt te zetten. 

"Daarnaast hebben we een platform om fruit online aan te bieden. Op Vivelafruta.com promoten we een gezonde levensstijl door ons fruit aan te bieden aan zowel particuliere consumenten als kantoren," zegt Mora tot slot.


Voor meer informatie:
Juan Mora
Grupo Fruta y Verduras Antonio
M:+34 649 44 19 57
T: +34 936645883
juanmora@frutasantonio.com
frutasantonio.com


Publicatiedatum: