Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peru: export van Tahiti-limes neemt mogelijk met 75% toe

Peru heeft in het lime-seizoen van 2017 een volume van 5.434 ton geëxporteerd. Dat is 36% meer dan het volume van 4.003 ton van het vorige seizoen, aldus Sergio del Castillo Valderrama van de Peruaanse telersvereniging ProCitrus.

Volgens Valderrama kwam 2.650 ton van totale 5.434 ton neer op het Sutil-ras. Jaar op jaar betreft dit een toename van 10%. In het seizoen van 2016 werd voor 2.410 aan Sutil-limes geëxporteerd.

Het grootste verschil in volume was te zien bij Tahiti-limes. Terwijl in 2016 voor 1.593 ton aan Tahiti-limes werd geëxporteerd, was in 2017 het exportvolume toegenomen met 75% tot 2.784 ton.

"Ik denk dat de export van Tahiti-limes in het seizoen van dit jaar opnieuw met zo'n 75% toe zal nemen. Telers hebben in de afgelopen jaren veel van deze lime-soort aangeplant. Dit geldt met name voor de regio's Piura en Lambayeque, waar met de nieuwe planten al fruit wordt geoogst," zegt Valderrama.

Volgens Valderrama planten telers meer Tahiti-limes aan, omdat dit ras in de afgelopen jaren een sterkere prijs heeft verkregen. De reden hiervoor is omdat de oogst- en exportvolumes van deze soort in Mexico zijn afgenomen. Mexico is de voornaamste leverancier van Tahiti-limes in de VS. Door het gat dat Mexico open laat, worden Peruaanse telers aangemoedigd meer Tahiti-limes aan te planten. 


Bron: agraria.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018