Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Yavuz Taner, Alanar

Nieuwe ambitieuze samenwerking binnen Turkse tuinbouw en fruitexport

Turkije is altijd al een grote speler geweest binnen de agrarische sector. Het land is beroemd om zijn premium fruit en bevindt zich in een unieke positie om diverse markten in zowel Azië als Europa te kunnen bedienen. 

"Yazuv Taner, directeur van Alara Nursery en Alanar Fruit Company vertelt dat zijn ondernemingen onlangs samen zijn gaan werken met Tefken Agriculture. Alara Nursery en Alanar Fruit zijn van oudsher actief binnen de tuinbouwsector en de fruitexport.

Alanar exporteert fruit naar Europa, Rusland, Canada, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en het Verre Oosten. Tefken daarentegen is de agrarische tak van de grotere Tefken Holdings, een internationaal bouwbedrijf met 60 jaar ervaring. Tefken is betrokken bij de productie van meststoffen en zaailingen, een weefselkweeklaboratorium voor bananenbomen en andere agrarische technologieën. Vanaf juni 2017 groeide de interesse voor de samenwerking.


 
Het bedrijf Tefken heeft steeds meer interesse in de tuinbouw en de wereldwijde export van fruit. "Het bedrijf heeft Alanar benaderd om haar ervaring in de sector te versterken. Dit kwam ook voort uit het feit dat onze omzet de laatste drie jaar jaarlijks met 45% is gegroeid," legt Taner uit. 

Op 5 januari 2018 werd de overeenkomst getekend die Tefken voor 90% aandeelhouder maakt van Alara Nursery en Alanar Fruit Company. Het samenwerkingsverband heeft een aantal ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren die ervoor zullen zorgen dat Alanar en Alara Nursery een optimale groei kunnen bereiken. 

"Eén van deze doelstellingen is het creëren van synergieën en gebruik te maken van de extra investering van €33 miljoen door Tefken om tegen 2020 het kersen-, abrikozen en vijgenareaal met 600 hectare uit te breiden. Dit zou het voor Alanar mogelijk maken om 1.000 hectare aan moderne boomgaarden te realiseren. Een andere doelstelling van de samenwerking is de implementatie van infrastructuur voor het sorteren, verpakken en gekoeld bewaren van fruit die het bedrijf in staat zal stellen om tegen 2022 25.000 ton fruit te verpakken en exporteren," voegt Taner er aan toe. 

De samenwerking zal de markt naar verwachting gaan veroveren. Dankzij de hogere kwaliteit en kwantiteit zullen de inkomsten van het bedrijf stijgen, zowel dankzij trouwe klanten als de uitbreiding met nieuwe klanten.
 

Voor meer informatie:
Yavuz Taner
Alanar
Tel: 0090-224-211-03-25


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018