Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Listeria-uitbraak Zuid-Afrika blijft levens eisen

De dodelijke Listeria-uitbraak waar Zuid-Afrika mee te maken heeft, is nog niet voorbij. Besmet voedsel is waarschijnlijk de veroorzaker van uitbraak maar het de gezondheidsautoriteiten hebben nog geen specifieke bron geïdentificeerd. 

Sinds het begin van het jaar zijn er zes mensen aan Listeria overleden wat het totaal aantal doden op 67 brengt. De huidige Listeria-uitbraak in Zuid-Afrika staat nu al te boek als de dodelijkste in de geschiedenis. Eén van de bekendste uitbraken was die Canada, die aan 22, voornamelijk oudere, Canadezen het leven kostte en veroorzaakt werd door besmet vlees.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de uitbraak in Zuid-Afrika de grootste tot nu toe. De website foodsafetynews.com meldt dat er 748 gevallen van besmetting bekend zijn en dat het overlijdenspercentage 9% bedraagt. Het aantal slachtoffers onder zogenaamde 'getraceerde' patiënten ligt met 40% echter vele malen hoger. De ziektegevallen deden zich voor in negen Zuid-Afrikaanse provincies.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018