Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Listeria-uitbraak Zuid-Afrika blijft levens eisen

De dodelijke Listeria-uitbraak waar Zuid-Afrika mee te maken heeft, is nog niet voorbij. Besmet voedsel is waarschijnlijk de veroorzaker van uitbraak maar het de gezondheidsautoriteiten hebben nog geen specifieke bron ge´dentificeerd. 

Sinds het begin van het jaar zijn er zes mensen aan Listeria overleden wat het totaal aantal doden op 67 brengt. De huidige Listeria-uitbraak in Zuid-Afrika staat nu al te boek als de dodelijkste in de geschiedenis. EÚn van de bekendste uitbraken was die Canada, die aan 22, voornamelijk oudere, Canadezen het leven kostte en veroorzaakt werd door besmet vlees.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de uitbraak in Zuid-Afrika de grootste tot nu toe. De website foodsafetynews.com meldt dat er 748 gevallen van besmetting bekend zijn en dat het overlijdenspercentage 9% bedraagt. Het aantal slachtoffers onder zogenaamde 'getraceerde' patiŰnten ligt met 40% echter vele malen hoger. De ziektegevallen deden zich voor in negen Zuid-Afrikaanse provincies.Publicatiedatum: 19-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: