Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Key introduceert nieuwe sorteermachine voor sperziebonen

Key Technology breidt hun gamma van roterende, mechanische sorteerders voor sperziebonen verder uit. Deze familie van mechanische sorteerders omvat de Sliver Sizer Remover (SSR), Precision Size Grader (PSG) en Rotary Size Grader (RSG). Met de introductie van de nieuwe PSG met 14 rollen kunnen de rollen gemakkelijker vervangen worden zonder dat het invloed heeft op de omliggende apparatuur. De PSG met 14 rollen heeft vier rollen meer dan de vorige versie, wat het sorteerproces aanzienlijk verbetert. De PSG scheidt de sperziebonen op basis van diameter, waardoor er preciezer gewerkt kan worden en de opbrengst verhoogd wordt. 
 
De machine kan gebruikt worden voor bonen in verschillende fasen van verwerking (gesneden bonen, hele bonen) en zowel voor verse, bevroren blik- toepassingen. De machine zijn beschikbaar in breedtes van 0,6 tot 1,5 meter. Ze zijn allen volledig metrisch, met metrische sluitingen, oplegvlakken en tandwielen. De machine kan een capaciteit bereiken van 1800 tot wel 5900 kilogram per uur. 


 
Voor ingevroren en ingeblikte sperziebonen worden SSRs vaak buiten de fabriek gebruikt, waar de verse bonen aangeleverd worden aan de fabriek en waar het afvalproduct van de digitale sorteerders wordt uitgesorteerd om goed product uit oogstafval te sorteren. Na het verwijderen van snippers worden eerst takjes en andere klein afval verwijderd om de prestatie van de machine te optimalieren. Na de digitale sortering worden de sperziebonen in twee of meer klassen verdeeld op basis van diameter. 
 
Voor vers verpakte sperziebonen is een typische productielijn lay-out een PSG waarna een RSG volgt voor de digitale sorteermachine. Door deze volgorde van mechanische sortering te gebruiken krijgen klanten producten van de hoogste kwaliteit en is de efficiëntie van de productie geoptimaliseerd worden.
 
"Onze SSRs en RSGs worden al jaren gebruikt door producenten van bevroren sperziebonen en sperziebonen in blik. Nu gebruiken deze klanten ook steeds vaker onze Precision Size Graders. De combinatie van onze PSGs met onze andere sorteringssystemen worden de nieuwe standaard binnen de sector," vertelt Jim Ruff, directeur van de Integrated Solutions Group bij Key Technology. Ook producenten van vers verpakte sperziebonen gebruiken deze technologie steeds vaker. 
 
In vergelijking met draaitrommels, wat ingewikkelde machines zijn met veel bewegende delen, is Key's nieuwe PSGs met 14 rollers simpel en robuust. PSGs nemen bovendien veel minder plaats in dan draaitrommels en hebben dezelfde verwerkingscapaciteit. PSGs hebben ook een stuk minder onderhoud nodig. Met een open design, volledig gelast frame en een uit één stuk bestaande schijf bevordert PSG bovendien de hygiëne.

Wanneer een draaitrommel van een bestaande lijn vervangen moet worden is het nieuwe uit 14 rollers bestaande PSG sorteersysteem ideaal, zegt het bedrijf. 
 
Bezoek Key Technology tijdens Fruit Logistica in Hal 6.1 Stand A13 en bij de Anuga FoodTec Hal 4.2 Stand: B070 C079.

Contact:
Karel Van Velthoven
Key Technology
Tel: +32 11 24 91 91
kvanvelthoven@key.net 
www.key.net


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018