Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Levarht verwacht goede start met meloenen uit Honduras en Costa Rica

"Nieuwe meloenenprogramma's vanuit Honduras vormen mooie aanvulling"



Tholen - Levarht is een samenwerking gestart met het meloenenbedrijf Agroindustrias Distex uit Zuid-Honduras. "Naast de meloenenprogramma's die wij doen uit Brazilië, Guatamala, Panama, Nicaragua en Costa Rica is dit een mooie aanvulling met grote aankomsten voor de Pasen", vertelt Frank Levarht.



Agroindustrias Distex is een jong bedrijf dat opgericht is in 2015. Het bedrijf teelt op drie verschillende farms Galia-, Cantaloupe- Honeydew-meloenen en watermeloenen. "Men exporteert zelf naar de Verenigde Staten. Voor Azië en de Europese markt hebben wij de exclusieve verkoop onder de merken Sweet Kiss en Joe's tropical fruit. Afgelopen jaar hebben we diverse proefzendingen gedaan en kwaliteit was prima. Dit gaf ons het vertrouwen om een groot programma met ze te gaan doen", vertelt Frank.



Met haar volume is Agroindustrias Distex de tweede grootste meloenenexporteur vanuit Honduras naar Europa en heeft de capaciteit om dagelijks vier tot vijf containers meloenen en één container watermeloenen te verpakken. De producent is onder meer GlobalGAP en Rainforest Alliance-gecertificeerd. "Distex neemt haar sociale verantwoordelijkheid, niet alleen door 200 families in het gebied aan het werk te houden, maar neemt ook haar verantwoordelijkheid op het gebied van educatie en voedselveiligheid", aldus Frank.





De importeur is optimistisch gestemd over het seizoen. "Ondanks het gure weer is de vraag naar meloenen goed. Dit betekent dat Costa Rica en Honduras op een goede markt gaat komen, omdat er geen voorraden zijn. De eerste meloenen in Costa Rica zijn reeds verladen en komen in week 5 aan", vertelt Frank.

Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
fblevarht@levarht.nl
www.levarht.nl