Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Milde conserveringstechniek PEF kan verder worden geoptimaliseerd

Pulserende elektrische velden (PEF) kunnen gebruikt worden als milde conserveringstechniek waarbij met behulp van elektrische pulsen de houdbaarheid van vloeibare levensmiddelen, zoals vruchtensappen, verlengd wordt. PEF is een mild alternatief voor thermische pasteurisatie van zure producten, omdat de houdbaarheid verlengd wordt, zonder dat de verse karakteristieken van producten verloren gaan. Micro-organismen worden geïnactiveerd door toedienen van elektrische pulsen met bepaalde sterkte en tijdsduur, wat resulteert in een beschadiging van de celmembranen. Rian Timmermans heeft onderzocht hoe PEF procescondities, producteigenschappen en eigenschappen van micro-organismen van invloed zijn op de microbiële inactivatie, houdbaarheid, enzymactiviteit en kwaliteit van vruchtensappen. Op vrijdag 19 januari hoopt zij te promoveren aan de Wageningen Universiteit.

Het onderzoek van Rian Timmermans resulteerde in een nieuwe combinatie van lage intensiteit procesparameters die gemakkelijk op te schalen zijn en interessant voor industriële toepassing. Het voordeel van deze nieuwe condities is dat de effectiviteit van het proces minder gevoelig is voor de eigenschappen van de te inactiveren micro-organismen in vergelijking met de –tot nu toe gebruikelijke – hoge intensiteit PEF condities die gebruikt worden, en effectief in producten met zowel een hoge als lage zuurgraad.

Bron: Wageningen Universiteit

Publicatiedatum: 18-1-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: