Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: piek bij pomelo-export

De weersomstandigheden voor pomelo's in Pinghe te China waren vorig jaar het hele jaar door relatief stabiel. Daarnaast is het areaal uitgebreid. Zodoende was de pomelo-oogst dit seizoen in Pinghe relatief groot. "Het fruit is zelfs iets kleiner dan vorig jaar, maar de brixwaardes liggen met 12 tot 14 punten wat hoger. Ook was de kwaliteit beter," zegt Wen Mindong van Pinghe Flourish Fruits.


Pakstation voor pomelo's


Pomelo met geel vruchtvlees

"De grote toename in het aanbod heeft de exportprijs voor pomelo's omlaag gebracht. Dit heeft echter niet al te veel invloed gehad op de waarde van de export. Dit komt voornamelijk omdat de lage exportprijs bij Chinese pomelo's zorgde voor een sterker concurrerend vermogen, wat op zijn beurt leidde tot een groter exportvolume. Volgens onze prognoses zal de exportmarkt soepel en stabiel blijven tot aan de aanloop naar het lentefestival. Het lentefestival is de grootste vakantieperiode van China, die een enorme stimulans geeft aan de binnenlandse markt. Door deze periode wordt er in China meer omzet gedraaid, hoewel de export twee weken lang stil komt te staan gezien de stafleden met vakantie gaan. Daarom zal de export voor een korte tijd afnemen."


Pomelo met rood vruchtvlees


Pomelo van het merk Flourish Fruit

"We zijn een exportbedrijf dat is gespecialiseerd in het telen en verpakken van pomelo's. Ons bedrijf werd in 2007 opgericht in Pinghe in Fujian. We bezitten zelf 120 hectare aan GAP-gecertificeerde plantages. We werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit van onze pomelo's. We kijken elke stap van de leveringsketen na, van het management van de plantages tot de opslag, het sorteerproces en het verpakken."


Dozen met pomelo gereed voor export
"Op dit moment exporteren we pomelo's van onze merken Flourish en Sweet Girl naar EU-landen en Rusland, maar leveren we ook aan de Chinese markt. We zijn aanwezig op Fruit Logistica, dat van 7 tot 9 februari wordt gehouden in Berlijn. Daar willen we verder werken aan de internationale markt voor pomelo's. Ons team bevindt zich in hal 5.2 bij stand C-07."

Wen Mindong - General Manager
Pinghe Flourish Fruits Co., Ltd.
Company website: www.flourishfruits.com
Telephone number: +86 592 5314 087 / +86 189 6511 5427
E-mail address: wmd@flourishfruits.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018