Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ginafruit, Ecuador

Ecuadoriaanse bananenteler wil klantenbestand in Europa uitbreiden

"De afgelopen jaren is het bedrijf Ginafruit met haar klanten meegegroeid. Een voorbeeld hiervan is de Zuid-Koreaanse markt, waar men voorheen alleen met Filipijnse bananen vertrouwd was. De markt heeft zich echter ontwikkeld waardoor er nu ook vraag naar Ecuadoriaanse bananen is. Eén van onze klanten op deze markt begon met de import van één container maar importeert er nu al twintig. Hetzelfde zien we gebeuren op markten zoals Polen, Japan en in Zuid-Amerikaanse landen zoals Chili en Argentinië waar wij sinds een paar jaar ook zaken doen," legt Hugo Castro uit, algemeen directeur van het Ecuadoriaanse bedrijf Ginafruit. 



Het bedrijf is gevestigd in Machala in het zuiden van Ecuador. Vorig jaar exporteerde het bedrijf 5.200 miljoen dozen, wat een groei van 88% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. "Ongeveer 30% van dit volume is afkomstig van onze eigen plantage. Een nieuwe project zal een verder groei van dit volume mogelijk maken omdat we onlangs nog eens 120 hectare in het noorden van Ecuador hebben gekocht, wat een totaal ander teeltgebied binnen ons land is. We danken onze groei aan het feit dat we overeenkomsten met retailers over de hele wereld aangaan. Recent hebben we nog een contract getekend met een Duitse supermarktketen."



Fruit Logistica
"Ons bedrijf zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistica. "Dit is altijd een goed moment om de bananenmarkt te analyseren. Gezien de slechte vooruitzichten voor de wereldwijde bananenmarkt, zouden we in overleg met onze huidige klanten moeten zoeken oplossingen. Daarnaast biedt deze vakbeurs altijd interessante kansen om kennis te maken met potentiële klanten waarmee we ons klantenbestand kunnen uitbreiden en nieuwe markten kunnen betreden. Er zijn nog steeds landen waar ons bedrijf nog niet permament aanwezig is, zoals bijvoorbeeld Algerije, Libië, Syrië en Egypte," aldus Hugo. 


Voor meer informatie:
Hugo Castro
Ginafruit
Ecuador
Hall 23, D-06
T: +593 999423369
E: gerencia@ginafruit.com.ec
www.ginafruit.com.ec
Publicatiedatum: