Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: Goede prognoses voor kiwiseizoen

''De prognoses voor het aankomende kiwiseizoen in het zuidoosten van de provincie Buenos Aires zijn bijzonder goed. De plantages van Don Kiwi beschikken over zeer goede maten fruit en een grotere hoeveelheid dan andere jaren. Hoewel we op het moment van de bestuiving veel regen hadden, hebben we geen last gehad van de vorst", vertelt Mariano Martinez, manager van Don Kiwi Argentina. 



Het bedrijf is gevestigd in Mar del Plata en beschikt over 30 hectare kiwibomen van het ras Hayward. ''We hopen dat wanneer de bomen volledig volgroeid zijn, we meer dan 1 miljoen kilo kiwi's kunnen oogsten. Dit jaar hopen we in de tweede week van april te kunnen beginnen met de oogst. Dan hopen we ook de goede waarden en een voldoende drogestofgehalte te hebben om aan de kwaliteitsstandaarden van ons bedrijf te voldoen'', aldus Mariano Martínez.



Het bedrijf heeft een hechte samenwerking met het Spaanse bedrijf Kiwinatur. "Beide bedrijven delen dezelfde bedrijfswaarden, zoals de hoogste zorg- en kwaliteitscriteria voor de vruchten. Door deze alliantie beschikken we in beide werelddelen gedurende 365 dagen over hoogwaardig fruit", besluit Mariano.

Voor meer informatie: 
Mariano Martinez - Gerente
Don Kiwi
Argentina
T: +54 0223 451-6731 
Publicatiedatum: